11. December - Jul med krummer i del 1...

Til jul høre sig altså småkager... Det er ikke noget vi spiser herhjemme særlig tit, men til jul sætter jeg mine småkage-bage-evner på en prøve og kaster mig ud i nye opskrifter på julesmåkager... Derfor vil der også komme en mindre følgeton med kageindlæg i løbet af julekalenderen - det håber jeg i bære over med...

Jeg vil lægge ud med én slags småkager og én monster lækker jule "lagkage"... Jeg skriver lagkage i citationstegn fordi kagen egentlig minder ret meget om mine fondantkager bare uden fondant! Den mest himmelske blanding du kan forestille dig og det er IKKE sidste gang den bliver lavet denne jul... det er den simpelthen bare for god til at lade være med... Se lige bort fra pynten, for køn blev den altså ikke ligefrem... det skulle gå lidt stærkt, så smag frem for udseende denne gang selvom jeg ellers gerne går meget op i begge dele!Kagen er en gulerodskage (lavet på DENNE berømte cupcake opskrift - dog uden nødder) med Chocolate Creamcheese Frosting (som jeg har brugt før HER)... MUMS siger jeg bare og prøv det, du bliver IKKE skuffet... Du kan også bare lave cup cakes'ne og så proppe et ordentlig lag frosting på and Bob's your uncle! (det sjoveste udtryk jeg nogensinde har hørt ytret af selveste Mr. Jamie Oliver himself) Det er SÅÅÅÅÅ godt!


Så kommer vi til den lettere afdeling... Her har vi en omgang lækre biscotti med chokolade og mandler (det er da SLET IKKE fordi jeg kan lide chokolade...) Jeg fandt opskriften i Amo's store julebog og måtte lige afprøve den eftersom jeg havde alle ingredienserne hjemme...Chokolade biscotti (ca. 30 stk.)
250g hvedemel
250g sukker
1 tsk. bagepulver
2 æg
150g hele mandler
50g groft hakket mørk chokolade

Bland mel, sukker og bagepulver. Tilsæt æggene og bland det hele godt sammen. Ælt chokolade og mandler i til sidst.

Form 2 aflange stænger ca. 5 cm brede og 2 cm høje på en bageplade beklædt med bagepapir. Der skal være god afstand mellem stængerne, da de flyder lidt ud.

Bagetid: ca. 20 minutter i en 180 grader (160 grader varmluft) forvarmet ovn.

Lad stængerne køle lidt af og skær dem på skrå i tynde snitter, som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir med skærefladen opad. Bag kagerne yderligere 15-20 minutter ved 150 grader (130 grader varmluft.).


Bon appetit...

Kommentarer

Tilføj en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Andre har også læst