Gå videre til hovedindholdet

Min mand tog Nigella med i køkkenet...

På denne dag, min mands og min 4-års bryllupsdag (og 15 års kærestedag), er det da vidst meget passende med et indlæg som dette, der viser, hvor stort et konkurrencemenneske min dejlige mand er. Han havde læst en lille kommentar på bloggen, hvor jeg havde skrevet, at jeg måske ikke synes, at han var den meste opfindsomme kok og det har han taget til sig.

Så forrige fredag, var det ham, der stod i køkkenet og i samarbejde med Nigella Lawson fik min kære mand skabt et sandt festmåltid!

Jeg har nu gjort en vane ud af, at spørge min kære mand, når jeg sidder og koger madplan sammen om søndagen, om han har lyst til at lave mad en dag i ugen og indtil videre har svaret været ja (heldige mig!) og så har han selv bestemt, hvad menuen skulle bestå af.

Menuen stod derfor på en omgang lækker sprød kylling og dertil en lidt anderledes, men MEGET velsmagende salat.


Det er helt sikkert, at opskriften skal dele her, så i også lige kan få muligheden for en himmelsk mundfuld af denne herlighed, så her kommer de to separate opskrifter:

Knasende kyllingekoteletter
 4 pers.

4 kyllingebrystfileter uden skind og ben
2 3/4 dl kærnemælk (se tip)
1 spsk. Worcestershire-sauce
125g frisk rasp eller alm. rasp fra butikken
1 tsk. sellerisalt eller ½ hvis der er mindre børn, der spiser med
1/4 tsk. cayennepeber
1 tsk. tørret timian
50g parmesan
olie til stegning (fx jordnøddeolie, men solsikkeolie er også godt)
4 spsk. hakket persille

Kyllingebrysterne bankes flade og tynde med en kagerulle (eller du kan flække dem på langs, så de åbner sig som en sommerfugl).

Pisk kærnemælk sammen med Worcestershire sauce i en lav og bred skål eller kom det i en frysepose og bland det godt sammen. Kom dernæste kyllingestykkerne i skålen eller posen og lad dem stå og marinere (uden for køleskabet i ca. 30 minutter eller sæt dem i køleskabet natten over, hvis du har tid.

Forvarm ovnen til 150 grader, hvis du bruger en mindre stegepande og vil holde koteletterne varme, efterhånden, som de bliver stegt. Bland rasp, sellerisalt, cayennepeber, timian og parmesan sammen i et bredt lavt fad. Når kyllingen har stået længe nok i marinaden, tages de kærnemælksmarinerede stykker op og trykkes ned i raspblandingen et ad gangen.

Dæk fileterne på begge sider med den krydrede rasp og læg dem på en rist - samme slags, som man bruger til at køle kager af på. Opvarm olien i en pande - bunden skal dækkes med ca. 5 mm olie.

Når olien er varm, steges de største kyllingestykker i ca. 3 minutter på hver side, mens de mindre stykker fra undersiden af brystet steges ca. 2 minutter pr. side. Når du tager de færdigstegte kyllingestykker af panden, lægges de på køkkenrulle, så det overskydende fedt opsuges og efter behov kan de så holdes varme i ovnen på en bageplade, som anvist ovenfor eller de kan serveres løbende. Uanset hvordan du vælger at servere de knasende kyllingekoteletter, bør der drysses hakket persille ud over og du kan også overveje citronbåde som tilbehør.

Tip: Kærnemælken kan erstattes af 4:1-blanding af henholdsvis tyndtflydende yoghurt naturel og sødmælk eller blande 250 ml. letmælk med 1 spsk. citronsaft eller hvidvinseddike.


Salat med bacon og æg
4 pers. 

4 æg
1 pose blandet syrlig/bitter salat med friséesalat imellem
1 tsk. hvidløgsolie
200g røget bacontern
1 tsk. dijonsennep
4 tsk. cidereddike
1 tsk. brun farin
1 skvæt Worcestershire sauce
1 lille bdt. bredbladet persille

Kom æggene i en gryde med vand, bring vandet i kog og lad æggene koge i 1 minut. Sluk så for blusset og lad æggene ligge i vandet i 10 minutter.eller du kan lægge æggene i, når vandet koger og så lade dem koge 10 minutter.

Imens skylles salaten og kommes op i en skål. Opvarm hvidløgsolien (eller en alm. olivenolie med lidt revet hvidløg i) på panden og steg baconterningerne sprøde, ca. 5 minutter afhængig af pandens størrelse.

Hæld vandet ud af æggegryden og hæld koldt vand over. Når de er så kølige, at du kan røre ved dem, pilles de. Sluk for vamen under stegepanden og læg med en hulske baconterningerne over på et stykke køkkenrulle i et minuts tid, mens dressingen laves.

Kom dijonsennep ned i baconsaften på panden og pisk det sammen. Tilsæt dernæst eddike og brun farin og et skvæt Worcestershire sauce, pisk igen og hæld blandingen over salaten, som vendes, så det hele blandes godt.

Tilsæt nu baconstykker og vend salaten igen. Skær æggene i kvarte og kom dem i salaten sammen med den hakkede persille, før hele salaten vendes forsigtigt, så ingredienserne blandes uden at gå i stykker...

Bon appetit...

Kommentarer

  1. Stort tillykke med dagen i går :o) Håber I havde en god dag!

    Maden ser lækker ud, han kan godt blive sendt i køkkenet noget tiere :o)

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo