Bagt laks med grøn persillesauce

Endnu et forsøg på at gøre madplanen lidt mere spændende og denne gang et eksperiment med vores ellers så elskede danske hvide mælkesauce med persille i.

Opskriften er fra Meyers Mad til de mindste og jeg synes den ser tiltalende ud i bogen, men herhjemme er vi nok alt for traditionsbundene eller også så skyldtes den ringe lyst til og farven på saucen min tankeløshed... Min persillesauce blev nemlig ikke særlig grøn i forhold til billedet i bogen og smagte ganske svagt af persille og min teori er så, at jeg brugte den helt forkerte persille.

Normalt er jeg meget til kruspersille, når jeg skal lave persillesauce, så det brugte jeg selvfølgelig også her, men det skulle jeg ikke have gjort. Det er der alt for lidt persille i et bundt til at gøre og lidt for lidt kraft i smagen også... Så skal den laves igen, så skal den laves med bredbladet persille!

Men her får i den ellers så dejlige opskrift...

Bagt laks med grøn persillesauce 
(4 pers.)

800g lakesfilet
1 spsk. rapsolie
salt og peber
saft af ½ citron

Persillesauce:
1 løg
1 æble
2 spsk. olivenolie
1 bundt persille (bredbladet persille!)
½ grøntsagsbouillonterning
1 dl fløde (gerne med lav fedtprocent)
salt og peber

Skær laksefileteren ud i 8 stykker af 100g. Smør et ildfast fad med olie, læg laksestykkerne i fadet og krydr fisken med salt og peber og dryp til sidst med citronsaft.

Bag laksen i ovnen ved 150 grader i 10-12 minutter, til stykkerne er helt faste men stadig saftige i midten. Tag laksen ud af ovnen og server den med det samme med persillesauce og nye kogte kartofler.

Persillesauce: Pil løget og skær det ud i tynde strimler. Del æblet i 4 kvarte, fjern kernehus og skær det ud i grove stykker. Kom æble og løg i en gryde med olie og rist det let i 3-4 minutter dog uden at løg og æble tager farve.

Skyl og pluk persillen, hak stilkene groft og put dem i gryden (bladene skal ikke i endnu.) Tilsæt vand, bouillonterning og fløde. Bring gryden i kog og lad det koge stille og roligt under låg i 10-15 minutter.

Tilsæt den plukkede persille og kog i yderligere 1 minut. Kom herefter det hele i en blender og blend i ca. 30 sekunder til en hel glat og homogen grøn sauce.

Hæld saucen igennem en sigte og tilbage i gryden og bring den forsigtigt i kog. Smag saucen til med salt og peber. Det er vigtig at saucen ikke står og koger for længe efter at den er blendet, da den så vil miste sin friskhed og sin farve.

Serveres med lækre kogte nye kartofler eller daggamle kartofler, moset en smule, vendt i salt og peber og olie og bagt i ovnen i ca. 20-25 minutter.

Bon appetit...


Kommentarer

Andre har også læst