mandag den 15. juli 2013

Jeg er ude af træning...

Åhh jeg er håbløst bagud med at få opdateret på bloggen og der sker bare så meget hele tiden, som jeg rigtig gerne vil fortælle om - det er bare som om, at jeg ikke rigtig kan få taget hul på bylden...
Det hober sig op, så hvor skal jeg begynde og hvor skal jeg ende - egentlig har jeg bare lyst til at dele en lækker opskrift på de hjemmebagte birkes, jeg flashede på instagram forleden, så måske jeg skulle starte der og så lade det rulle derfra...

Hjemmebagte birkes
(8 stk.)

100g smeltet smør
1 dl mælk
25g gær
1 æg
½ tsk. groft salt
1 tsk. sukker
125g yoghurt naturel
ca. 350g hvedemel

Pensling: Mælk
Pynt: Lyse birkes

Bland smør og mælk i en røreskål. Rør gæren ud heri og tilsæt dernæst de øvrige ingredienser. Rør dejen godt igennem, sæt husholdningsfilm over skålen og sæt den i køleskabet til hævning natten over.

Tag dejen ud næste morgen, ælt den godt igennem med lidt mel og rul den ud til en aflang plade på ca. 20x65 cm. Fold dejen sammen på den lange led, så der bliver 3 lag og rul kagerullen henover så lagene forenes bedre. Skær stangen ud i 8-12 stykker, sæt dem på en bageplade og lad dem efterhæve i 30-45 minutter.

Pensl med mælk og drys med birkes. Bag dem i midten af en 220 grader varm ovn i ca. 12-15 minutter. Server lune med smør eller frys dem ned til brug en anden dag.


4 kommentarer:

 1. God idé med birkes. Uhm! Sådan en omgang vil og må jeg da også snart få lavet mig igen :D YUM!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mandens ynglings morgenbrød og tror endda jeg vil forsøge mig med en grov udgave næste gang, det er nemlig min yngling... Ja det må du unde dig selv nu hvor du har bare lidt ferie indimellem arbejdet ;-)

   Slet
  2. en grov version - det lyder ikke dårligt. Jeg har forsøgt mange gange, men synes bare ikke det er lykkedes for mig. Men har sat det på "bageprogrammet" til vores sommerferie i august :-)

   Slet
  3. Det skal siges, at de ikke bliver helt ligesom bagerens - altså sådan lidt wienerbrødsagtige, men derimod bløde og luftige indvendig og så SMAGER de af birkes ;)
   Det er også rart at have sig nogle små bageprojekter i ferien - så håber jeg de bliver en succes hjemme hos dig også :D

   Slet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...