Gå videre til hovedindholdet

Jeg er ude af træning...

Åhh jeg er håbløst bagud med at få opdateret på bloggen og der sker bare så meget hele tiden, som jeg rigtig gerne vil fortælle om - det er bare som om, at jeg ikke rigtig kan få taget hul på bylden...
Det hober sig op, så hvor skal jeg begynde og hvor skal jeg ende - egentlig har jeg bare lyst til at dele en lækker opskrift på de hjemmebagte birkes, jeg flashede på instagram forleden, så måske jeg skulle starte der og så lade det rulle derfra...

Hjemmebagte birkes
(8 stk.)

100g smeltet smør
1 dl mælk
25g gær
1 æg
½ tsk. groft salt
1 tsk. sukker
125g yoghurt naturel
ca. 350g hvedemel

Pensling: Mælk
Pynt: Lyse birkes

Bland smør og mælk i en røreskål. Rør gæren ud heri og tilsæt dernæst de øvrige ingredienser. Rør dejen godt igennem, sæt husholdningsfilm over skålen og sæt den i køleskabet til hævning natten over.

Tag dejen ud næste morgen, ælt den godt igennem med lidt mel og rul den ud til en aflang plade på ca. 20x65 cm. Fold dejen sammen på den lange led, så der bliver 3 lag og rul kagerullen henover så lagene forenes bedre. Skær stangen ud i 8-12 stykker, sæt dem på en bageplade og lad dem efterhæve i 30-45 minutter.

Pensl med mælk og drys med birkes. Bag dem i midten af en 220 grader varm ovn i ca. 12-15 minutter. Server lune med smør eller frys dem ned til brug en anden dag.


Kommentarer

  1. God idé med birkes. Uhm! Sådan en omgang vil og må jeg da også snart få lavet mig igen :D YUM!

    SvarSlet
    Svar
    1. Mandens ynglings morgenbrød og tror endda jeg vil forsøge mig med en grov udgave næste gang, det er nemlig min yngling... Ja det må du unde dig selv nu hvor du har bare lidt ferie indimellem arbejdet ;-)

      Slet
    2. en grov version - det lyder ikke dårligt. Jeg har forsøgt mange gange, men synes bare ikke det er lykkedes for mig. Men har sat det på "bageprogrammet" til vores sommerferie i august :-)

      Slet
    3. Det skal siges, at de ikke bliver helt ligesom bagerens - altså sådan lidt wienerbrødsagtige, men derimod bløde og luftige indvendig og så SMAGER de af birkes ;)
      Det er også rart at have sig nogle små bageprojekter i ferien - så håber jeg de bliver en succes hjemme hos dig også :D

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh