Sommerferieberetning - del 1 hos Bedstemor og Bedstefar

Så er det da vidst ved at være på tide, at jeg får fortalt lidt om den sommerferie, vi lige har holdt. I mandags var det igen hverdag for os og ferien er gået ALT for hurtig.

Jeg har delt fortællingen lidt op, da det ellers bliver en voldsom lang beretning og vi starter hos Bedstemor og Bedstefar, hvor vi boede hele ugen i Vestjylland.

Thomas og jeg havde jo sendt Elias i forvejen på ferie ned til Bedstefar og Bedstemor - vi fulgte så efter mandag morgen (TIDLIGT) med bus fra Aalborg Busterminal til Herning Banegård, hvor Bedstemor og Elias hentede os. Derefter gik turen mod Faster. Elias blev desværre køresyg på vejen og kastede op, men derefter var alt fint og resten af turen gik gnidningsfrit.

Da vi kom ned på gården skulle vi lige have lidt at spise - det trængte den lille purk vidst også til, for han guffede begejstret et rundstykke i sig...


Resten af dagen havde vi ingen planer - der skulle slappes af ovenpå rejsen og hygges...

Tirsdag blev vi enige om at tage et smut forbi Jyllands Park Zoo (Haunstrup Dyrepark som det hed, dengang jeg var barn). Det Elias fandt mest underholdende på turen var legepladserne og at samle sten og grene - jeg tror lidt den der zoo-oplevelse er en smule spildt på ham endnu, men det var nu hyggeligt nok til tider. Bedstemor tog ham endda med ud på en sejltur på søen...De dyr Elias bedst kunne lide var pingvinerne (nok mest fordi de var vildt frække!) og et lille nysgerrigt egern...
Jeg blev flere gange på turen mindet om, hvor meget jeg ikke bryder mig om, at tage billeder af dyr gennem gitter og tremmer! Det er altså en helt anderledes oplevelse i Aalborg Zoo, men jeg er nok bare forvent med det. Det er vidst hvad der sker, når man har årskort til stedet ;)

Vi fik lidt frokost deroppe og håbede på, at Elias ville lægge sig til at sove en lur mens vi kørte hjemad, men det skete bare ikke, for han blev skidt igen! Så den lille purk sov først en sen middagslur i barnevognen og godt bevogtet af Sofus (mine forældres Newfoundlænder).

Min mor og jeg smuttede senere på dagen ud for at hente jordbær i håb om, at selvpluk stadig var åben. Landmanden havde dog ikke åbnet for selvpluk, for der var ikke rigtig særlig mange gode røde bær på det tidspunkt, så han havde lige et par bakker i garagen hjemme på gården vi kunne få med og så kunne vi køre op til konen i marken og få to mere med... fedt! Så skulle jeg ikke stå der med stor mave og røven i vejret! Faktisk var det den gård, hvor jeg i sin tid selv var ansat som jordbærplukker. Jeg cyklede 12 km frem og tilbage klokken lort om morgenen for den dårligste løn i kan tænke jer og allerede dengang besluttede jeg mig for, at det skulle mine børn ALDRIG gøre... Jordbærplukning skal være hyggeligt - ikke slavearbejde!

Så til aften fik vi lækre panerede torskefileter med persillesauce, ovnkartofler og nye kartofler og jordbær til dessert... Så er det sommer!

Onsdag var endnu en afslapningsdag hjemme på gården - en super hygge dag, hvor vi tilbraget meget af formiddagen udendørs og da Elias så var lagt til at sove smuttede min mor og jeg en tur til Videbæk for at besøge Stof - Sycenter derovre. Det er en stoooor lækker butik fyldt med alle de metervarer, sytilbehør og alt muligt andet håndarbejdsrelateret, som hjertet kan begære... Er du vimmer, det var som at lukke mig ind i en slikbutik - jeg havde julelys i øjnene og virkelig svært ved at begrænse mig! Jeg var ved at falde i svime over det store udvalg de havde af alt! Fat Quarters, jersey stoffer, børnestoffer, you name it! Det er IKKE sidste gang jeg skal der forbi, når jeg er på besøg derhjemme og denne gang fik jeg disse fine stoffer med hjem:


Brun jersey med svampe, turkis jersey med huse og grønne træer, blå jersey med røde og hvide blomster, rød/hvid-stribet rib og babyfløjl med sommerfugle og blomster. Jeg kan næsten ikke vente til at få gang i det hele! Der skal sys en del til lillepigen men også en t-shirt og langærmet trøje til Elias...

Så vil jeg slutte første del her og vende frygteligt tilbage med endnu en beretning...

Kommentarer

Andre har også læst