Gå videre til hovedindholdet

Når man har børnefri...

... hører der vel også lidt lækkert mad til og det har vi bestemt fået i weekenden.
Tilbage da jeg testede Osuma, købte jeg et par lækre bøffer, der skulle nydes, men noget kom i vejen dengang og så har de bare ligget og summet i min fryser - altså lige indtil i lørdags, hvor de prydede middagstallerkenen til vores aftensmad... Ihh du milde, det var godt kød og vi nød det, selvom vi bare fik simple ovnkartofler, hvidløgsbrød og en bearnaise sauce til...


Vi var så mætte vi kunne trille fra bordet og desserten som bestod af jordbær og hjemmerørt råcreme med vanille måtte vente med at blive indtaget til lidt senere på aftenen... Men lækkert var det og vanillecremen er SÅ meget bedre end den man kan købe på karton (selvom den nu heller ikke er værst)! Der er meget mindre sukker i og en lækker smag af vanille... Jeg var begejstret!


Den hjemmerørte råcreme fandt jeg i min Karolines Køkken kogebog om mormor mad og den har endnu ikke skuffet mig, så jeg synes lige, at jeg vil dele opskriften med jer.

Råcreme med vanille
2½ spsk. pasteuriseret æggeblomme (ca. 2 blommer)
1 spsk. sukker
1 tsk. flydende vanille (svarer til ½ stang vanille)
1½ dl piskefløde

Pisk sukker, vanille og æggeblommer til det bliver til en lækker let og luftig creme. Pisk i en anden skål fløden stiv og vend så denne over i cremen. Det hele vendes sammen forsigtigt, så cremen ikke taber luften og bør serveres straks. Kan bruges til alle slags frugt.

Bon appetit...

Kommentarer

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh