Gå videre til hovedindholdet

Bedre end Knorr???

Kan man godt det? Kæmpe mod sådan en mastodont af en færdig-pulver-blandingsret? Jeg har i hvert fald taget kampen op!

Ikke lige i forhold til Knorr's Bearnaise Sauce, for den er både junior og manden vilde med herhjemme, men til gengæld med en af deres andre kendte retter: Indisk Risret...

Jeg er slet ikke fan af deres risret - den er tør og så er der ROSINER i... Jeg kan nu godt lide rosiner - KOLDE rosiner, så hold venligst de små skiderikker ude af mit bagværk og min varme mad!

I aften vovede jeg pelsen og kreerede min helt egen risret - dog knapt så indisk, men lettere inspireret heraf og jeg må nok sige, at jeg er mere tilfreds med mit eget produkt end med Knorr's udgave plus denne ret kan laves på RESTER fra køleskab og fryser!


Så her får i også lige opskriften. Så er der lidt at tage udgangspunkt i, hvis man gerne vil prøve at gøre det selv.

Risret á la Agnethe
1½ dl ukogte ris
3 dl vand
salt

250g hakket oksekød
Karry efter smag
Chilipulver efter smag
Peber efter smag
Salt

2 små gulerødder
2 forårsløg (du kan også bruge ½ alm. løg)
1 tomat
1/4 squash
½ rød peberfrugt
1 fed hvidløg (2 hvis du rigtig godt kan lide hvidløg)
1 dl frosne majs
½ Gloster æble (eller et andet syrligt æble)

Tilbehør: soya sauce

Sæt først risene over at koge. Hæld vandet i en lille kasserolle, salt vandet og lad det koge op. Tilsæt herefter risene og lad dem koge ved høj varme til overfladen er fyldt med krater. Herefter slukkes der for risene og de koger færdig af sig selv på eftervarmen.

Hak alle grøntsager i mindre stykker (gulerødder, forårsløg, tomat, squash og peberfrugt) Varm en sauterpande op og steg gulerødder og forårsløg sammen.  Riv hvidløg ned i panden og rør rundt. Drys krydderierne over og lad dem stege med, så de bliver let brændt af og efterlader en let sød smag. Det hakkede oksekød smuldres ned i panden og steget til det bliver brunet.

Tilsæt dernæst tomat, squash og peberfrugt. Rør det godt sammen og lad det stege i et minut. De frosne majs tilsættes og steges med mens æblet skrælles, befris for kernehus og skæres i tern. Terningerne kommes op i panden og røres sammen med resten af ingredienserne. Lad det hele stege i to minutter og tilsæt tilsidst de kogte ris. Rør godt sammen og smag til med salt.

Server risretten med en god soya sauce til.

Bon appetit...

Kommentarer

  1. Aii det skal prøves. Jeg laver en risret med gulerødder og ananas, så en variation kan godt få lov at snige sig ind her. Tak

    SvarSlet
  2. Karin: Uhmm ananas - det var heller ikke en ringe idé... ELSKER varme ananas ;)

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo