Nu er det efterhånden ved at være lidt tid siden jeg lovede jer opskrifter på de retter, som jeg serverede til frokost den dag, jeg havde Camilla på besøg - så mon ikke jeg skulle få rådet bod på det nu...
Så derfor kommer her, i første omgang, opskrifterne på denne tallerkens indhold:
Wrap surprise (2 ruller)
2 tortilla (hvede eller fuldkorn - your choice)
8 skiver røget filet
1 lille glas god pesto på soltørrede tomater
2 små gulerødder, skrællet og revet fint
1/4 salathoved (iceberg eller en anden mild salat)
Purløg
Tag de to tortilla ud af posen, varm dem lidt i mikroovnen, så de bliver nemmere at rulle og smør herefter pesto på dem begge. Fordel salat og dernæst fintrevet gulerod ovenpå og der på lægges 4 skiver røget filet, som drysses med purløg. Rul nu tortillaerne sammen til en stram rulle, pak dem ind i film og læg dem på køl til den skal serveres. Skær hver rulle ud i 4 mindre stykker og server straks.
Kartoffelfrikadeller (6-8 stk.)
½ dl mel
4 spsk. madlavningsfløde (eller flødeerstatning)
300g bagekartofler
1 forårsløg
1 tsk tørret timian
3 spsk. havregryn
1 dl rasp
salt og peber
Kartoflerne kan koges i forvejen og moses, for så at blive vendt med resten af ingredienserne eller du kan røre mel og fløde sammen, tilsæt salt og peber, riv de rå kartofler groft og put dem i blandingen.Tilsæt herefter snittet forårsløg, krydderier, havregryn og rasp. Lad blandingen hvile i 5-10 minutter.
Varm en pande op og put fedtstof på. Form farsen til 6-8 frikadeller med hænderne og sæt frikadellerne på den godt varme pande. Steg frikadellerne gyldne på begge sider. Serveres lune.
Nem laksesalat
½ bakke baby leaves eller anden salat mix
1 pakke røget eller gravad laks
10 cocktail eller cherrytomater
½ agurk
1 lille pose pistacienødder
Skyld salaten godt og slyng den. Læg den som bund for det hele. Fordel dernæst den røgede laks, som du synes ovenpå. Flæk tomaterne, skær agurken i tern og fordel dem rundt om på salaten. Hak pistacienødderne og drys dem ovenpå salaten til sidst. Server evt. med dressing.
Bon appetit...
Så derfor kommer her, i første omgang, opskrifterne på denne tallerkens indhold:
Wrap surprise (2 ruller)
2 tortilla (hvede eller fuldkorn - your choice)
8 skiver røget filet
1 lille glas god pesto på soltørrede tomater
2 små gulerødder, skrællet og revet fint
1/4 salathoved (iceberg eller en anden mild salat)
Purløg
Tag de to tortilla ud af posen, varm dem lidt i mikroovnen, så de bliver nemmere at rulle og smør herefter pesto på dem begge. Fordel salat og dernæst fintrevet gulerod ovenpå og der på lægges 4 skiver røget filet, som drysses med purløg. Rul nu tortillaerne sammen til en stram rulle, pak dem ind i film og læg dem på køl til den skal serveres. Skær hver rulle ud i 4 mindre stykker og server straks.
Kartoffelfrikadeller (6-8 stk.)
½ dl mel
4 spsk. madlavningsfløde (eller flødeerstatning)
300g bagekartofler
1 forårsløg
1 tsk tørret timian
3 spsk. havregryn
1 dl rasp
salt og peber
Kartoflerne kan koges i forvejen og moses, for så at blive vendt med resten af ingredienserne eller du kan røre mel og fløde sammen, tilsæt salt og peber, riv de rå kartofler groft og put dem i blandingen.Tilsæt herefter snittet forårsløg, krydderier, havregryn og rasp. Lad blandingen hvile i 5-10 minutter.
Varm en pande op og put fedtstof på. Form farsen til 6-8 frikadeller med hænderne og sæt frikadellerne på den godt varme pande. Steg frikadellerne gyldne på begge sider. Serveres lune.
Nem laksesalat
½ bakke baby leaves eller anden salat mix
1 pakke røget eller gravad laks
10 cocktail eller cherrytomater
½ agurk
1 lille pose pistacienødder
Skyld salaten godt og slyng den. Læg den som bund for det hele. Fordel dernæst den røgede laks, som du synes ovenpå. Flæk tomaterne, skær agurken i tern og fordel dem rundt om på salaten. Hak pistacienødderne og drys dem ovenpå salaten til sidst. Server evt. med dressing.
Bon appetit...
Åh, så godt med den opskrift på de kartoffelfrikadeller - såååå lækre! De skal helt sikker snart laves herhjemme :o)
SvarSletJamen de var også rigtig mums! Jeg tror også jeg skal prøve versionen, hvor kartoflerne rives i stedet for, selvom jeg ELSKER når der er mos inden i :P
SletUhm, det ser vel nok lækkert ud - rigtig forårstallerken!
SvarSlet- Anne
Tak Anne :D
SletJa, det er lige sådan noget, der skal til, når vejret viser sig fra sin gode side og intet siger forår og sommer mere end fisk, grill og knapt så tunge retter... :D
Hov! Havde helt overset din opskrift på wraps!
SvarSletDem må jeg prøve en dag! Kan nemlig ikke lide dressinger og smøreost, som tit er i sådan nogle - men eeeeeelsker pesto! :D
De der kartoffeldeller lyder også ret spændende.
Rart med lidt nyt - og umiddelbart let - inspiration! :D