Gå videre til hovedindholdet

Hjemmebagte pølsebrød

Lige for en gangs skyld kunne jeg godt tænke mig nogle pølsebrød med bare lidt mere gods i end de traditionelle fra Kohberg, der slet ikke mætter et hak! Jeg ELSKER pølsebrød, nok mest fordi jeg altid har spist mere brød end pølser, jeg kan nemlig ikke rigtig tåle farvestofferne i de røde pølser, som jeg foretrækker, så jeg kan kun spise to ellers får jeg ondt i maven!

Så jeg satte mig for at bage pølsebrødene selv til en aftensmad i sidste uge og så kunne vi bruge resterne i weekenden til lækre pålægsflutes. Jeg fandt en Amo opskrift, som jeg modificerede til det lager af mel, jeg lige lå inde med og det blev der disse ud af:


Hjemmebagte pølsebrød
300g italiensk hvedemel
200g grahamsmel
150g smør
50g margarine
2½ dl mælk
1 tsk. salt

Lun mælken og opløs gæren heri. Kom melet og de øvrige ingredienser i og ælt til en ensartet dej. Del dejen i 2 dejkugler. Hver dejkugle deles i 8 stk og formes aflange til pølsebrød.

Lad dem hæve til dobbelt størrelse (ca. 40 minutter). Pensl med æg eller mælk.

Bag pølsebrødene i ca. 10 minutter i en 225 grader forvarmet ovn (210 grader ved varmluft) til de er gyldne.

Server med en omgang lækre pølser eller som flutes til pålæg.

Bon appetit...


Kommentarer

  1. Hjemmebagte pølsebrød er altså bare SÅ gode :o) Det skal jeg vist snart have lavet herhjemme!

    SvarSlet
    Svar
    1. Nemlig - det føles heller ikke som om man spiser luft, når man får dem indenbords! Så det er ren bonus ;)

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo