Lige for en gangs skyld kunne jeg godt tænke mig nogle pølsebrød med bare lidt mere gods i end de traditionelle fra Kohberg, der slet ikke mætter et hak! Jeg ELSKER pølsebrød, nok mest fordi jeg altid har spist mere brød end pølser, jeg kan nemlig ikke rigtig tåle farvestofferne i de røde pølser, som jeg foretrækker, så jeg kan kun spise to ellers får jeg ondt i maven!
Så jeg satte mig for at bage pølsebrødene selv til en aftensmad i sidste uge og så kunne vi bruge resterne i weekenden til lækre pålægsflutes. Jeg fandt en Amo opskrift, som jeg modificerede til det lager af mel, jeg lige lå inde med og det blev der disse ud af:
Hjemmebagte pølsebrød
300g italiensk hvedemel
200g grahamsmel
150g smør
50g margarine
2½ dl mælk
1 tsk. salt
Lun mælken og opløs gæren heri. Kom melet og de øvrige ingredienser i og ælt til en ensartet dej. Del dejen i 2 dejkugler. Hver dejkugle deles i 8 stk og formes aflange til pølsebrød.
Lad dem hæve til dobbelt størrelse (ca. 40 minutter). Pensl med æg eller mælk.
Bag pølsebrødene i ca. 10 minutter i en 225 grader forvarmet ovn (210 grader ved varmluft) til de er gyldne.
Server med en omgang lækre pølser eller som flutes til pålæg.
Bon appetit...
Så jeg satte mig for at bage pølsebrødene selv til en aftensmad i sidste uge og så kunne vi bruge resterne i weekenden til lækre pålægsflutes. Jeg fandt en Amo opskrift, som jeg modificerede til det lager af mel, jeg lige lå inde med og det blev der disse ud af:
Hjemmebagte pølsebrød
300g italiensk hvedemel
200g grahamsmel
150g smør
50g margarine
2½ dl mælk
1 tsk. salt
Lun mælken og opløs gæren heri. Kom melet og de øvrige ingredienser i og ælt til en ensartet dej. Del dejen i 2 dejkugler. Hver dejkugle deles i 8 stk og formes aflange til pølsebrød.
Lad dem hæve til dobbelt størrelse (ca. 40 minutter). Pensl med æg eller mælk.
Bag pølsebrødene i ca. 10 minutter i en 225 grader forvarmet ovn (210 grader ved varmluft) til de er gyldne.
Server med en omgang lækre pølser eller som flutes til pålæg.
Bon appetit...
Hjemmebagte pølsebrød er altså bare SÅ gode :o) Det skal jeg vist snart have lavet herhjemme!
SvarSletNemlig - det føles heller ikke som om man spiser luft, når man får dem indenbords! Så det er ren bonus ;)
Slet