Gå videre til hovedindholdet

Gulerodsboller

Søndag morgen er jo lig med hjemmebagt morgenbrød og selvom vi skulle have brunch i søndags, var det altså ikke nogen undskyldning for ikke at lave noget brød til...

Valgte faldt på en omgang gulerodsboller, som jeg fandt opskriften på i Amos Store Bagebog 2 og lige ændrede en smule til hvad jeg havde på lager af ingredienserne og lækre blev de! Næste gang tror jeg dog jeg vil prøve at lave dem uden koldhævning - det blev nogle små knallinger og selvom de havde en god krumme indvendig, så var der mest skorpe, så vi prøver lige en gang igen på et andet tidspunkt...

Men her kommer lige en opskrift, så kan i da også prøve at eksperimentere...

Gulerodsboller
ca. 12 stk.

300g hvedemel (oprindeligt 400g)
100g revne gulerødder (oprindeligt 200g)
100g havregryn
75g solsikkekerner (jeg brugte græskarkerner)
2 dl ymer (jeg brugte yoghurt naturel)
1 dl lunken vand
50g gær
1 spsk brun farin
2 tsk salt

Hæld vand og ymer i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt farin, solsikkekerner og revet gulerod.

Ælt først havregryn og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen, indtil dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket og lunt i ca. 1 time. Slå dejen ned på et meldrysset bord og ælt den igennem.

Del dejen i 12 stykker og form til boller. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve, lunt og tildækket i ca. 30 minutter.

Pensel med æg eller mælk og bag bollerne i en 220 grader (200 grader ved varmluft) forvarmet ovn i ca. 15 minutter. Afkøles på en rist og serveres lune med smør.

Bon appetit...


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines ...

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr...

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo...