Gå videre til hovedindholdet

Læskende drik...

Sjovt, når jeg tænker på ordet læskende, så tænker jeg altid på sodavandsisen Kæmpe Læske fra Præmier Is... Det var nok den is sammen med Kæmpe Eskimo, som jeg spiste mest som barn... Uhmmm nu glæder jeg mig helt til sommer!

Men det var slet ikke det jeg ville fortælle om i dette indlæg... Nææ jeg mangler stadig et lille hængeparti fra min frokost med Camilla og det er ganske simpelt den flydende forfriskning vi fik til maden.

Jeg elsker selv at lave drikke - mest fordi jeg lige nu venter mig og gerne holder mig fra koffein og kunstige sødestoffer - men det er nu rart indimellem at kunne diske op med andet end den cola (eller andet) man lige har købt... Så allerede for et stykke tid siden besluttede jeg mig for, at få afprøvet en opskrift på ice tea også nu, hvor vi går varmere tider i møde er det jo godt selv at kunne lave alternativer.

Jeg lavede denne te med en roiboos vanilla te - du kan lave det med mange forskellige slags te, jeg tog bare udgangspunkt i min ynglings, så prøv dig frem... Jeg nåede desværre ikke selv at få taget billede af herligheden, så det er lige lånt hos Camilla (som er tosse god til det der med de billeder).


Roiboos Vanilla Ice Tea
1 liter

5-6 teposer (jeg brugte løs te og brugte 5 tsk.)
½ liter kogende vand
sukker til tilsmagning
½ liter koldt vand
Isterninger
citronbåde eller skiver

Hæld kogende vand over teposterne og lad det stå og trække i 4 minutter. Roiboos kan med fordel trække 8 minutte, da denne te er ret mild i smagen og ikke får en bitter eftersmag.

Opløs sukker i teen, mens den stadig er varm og lad den køle ned.

Fortynd teen med koldt vand, smag endeligt til med vand og sukker, læg et par citronbåde eller skiver i kanden og lad teen trække yderligere i køleskabet til teen skal bruges (kan med fordel laves dagen før, den skal bruges).

Server isteen med isterninger evt. til en lækker frokost eller tag den med på picnic.

Kommentarer

  1. Det smagte nu altså også skønt! Tak for de søde ord om mine billeder, men som jeg plejer at sige, så er det vist mest udstyrets skyld ;o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak søde! Ja, jeg var også ret vild med den og lur mig om den ikke komme på bordet igen i løbet af sommeren :D

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo