Jeg prøver virkelig at spice vores madplaner op for tiden med nogle retter, som ikke altid er de samme igen og igen.
Jeg savner lidt at lave kylling på forskellige måder og på et tidspunkt bliver jeg da nok også nødt til at lave en enten i en stegeso eller en gryde, for lige at afprøve det også, men denne gang var det hverken en hel eller halv kylling der blev lavet og hverken bryst eller inderfilet. Jeg havde med vilje valgt kyllingelår, for jeg ELSKER at gnave i lår - det er også altid det stykke jeg vælger, når der kommer andet fjerkræ på bordet...
Jeg faldt over en opskrift i Mad! nr. 07 - 2011 som ville gøre sig aldeles glimrende til lige netop dette stykke af kylling og det smagte nu godt nok, selvom jeg ikke tror det bliver en stamret herhjemme. Jeg pyntede også lidt på kartoffelsalaten, hvilket ikke var så heldigt endda, så i får ikke opskriften på min version - det vil jeg ikke udsætte jer for...
Men resten var godt - kartoflerne var nu også gode, men jeg skulle have undladt honning i marinaden og sugar snaps fra frost i retten, så havde det nok været meget bedre... Men her kommer den oprindelige opskrift...
Crispy kylling og kartoffelsalat med majs og bønner
2 pers.
2 store hele kyllingelår (eller 6 underlår)
saften af 1 citron
1 dl hvedemel
olie til stegning
salt
Kartoffelsalat:
100g grønne bønner (fra frost og dampet)
1 majskolbe (eller 1 dl majs fra frost og dampede)
300g kolde, kogte kartofler
1 rødløg (kan undlades)
salt og peber
Limedressing:
3 spsk olivenolie
1 tsk. dijon sennep
3 spsk. limesaft
1 forårsløg
Del hvert kyllingelår i 2 stykker (overlår og underlår) Læg dem i en frysepose sammen med citronsaften og lad dem trække i køleskabet i 30 minutter.
Hæld hvedemel i en ren frysepose og læg kyllingestykkerne ned i melet. Ryst posen, så melet fordeles rundt om kødet.
Opvarm en dyb stegepande med rigeligt olie og steg kyllingestykkerne i ca. 10 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Krydr med salt.
Kartoffelsalaten tilberedes: Nip bønnerne og damp dem i letsaltet vand i 3-4 minutter. Pil majskolben,kog den i 7-10 minutter og skær majskernerne fri med en stor skarp kokkekniv. Skær de kogte kartofler i halve. Pil rødløget og skær det i tynde skiver.
Rør olie, sennep og limesaft sammen med finthakket forårsløg.
Vend bønner, majs, kartofler og rødløg i dressingen og smag til med salt og peber. Server sammen med den sprødstegte kylling...
Bon appetit...
Jeg savner lidt at lave kylling på forskellige måder og på et tidspunkt bliver jeg da nok også nødt til at lave en enten i en stegeso eller en gryde, for lige at afprøve det også, men denne gang var det hverken en hel eller halv kylling der blev lavet og hverken bryst eller inderfilet. Jeg havde med vilje valgt kyllingelår, for jeg ELSKER at gnave i lår - det er også altid det stykke jeg vælger, når der kommer andet fjerkræ på bordet...
Jeg faldt over en opskrift i Mad! nr. 07 - 2011 som ville gøre sig aldeles glimrende til lige netop dette stykke af kylling og det smagte nu godt nok, selvom jeg ikke tror det bliver en stamret herhjemme. Jeg pyntede også lidt på kartoffelsalaten, hvilket ikke var så heldigt endda, så i får ikke opskriften på min version - det vil jeg ikke udsætte jer for...
Men resten var godt - kartoflerne var nu også gode, men jeg skulle have undladt honning i marinaden og sugar snaps fra frost i retten, så havde det nok været meget bedre... Men her kommer den oprindelige opskrift...
Crispy kylling og kartoffelsalat med majs og bønner
2 pers.
2 store hele kyllingelår (eller 6 underlår)
saften af 1 citron
1 dl hvedemel
olie til stegning
salt
Kartoffelsalat:
100g grønne bønner (fra frost og dampet)
1 majskolbe (eller 1 dl majs fra frost og dampede)
300g kolde, kogte kartofler
1 rødløg (kan undlades)
salt og peber
Limedressing:
3 spsk olivenolie
1 tsk. dijon sennep
3 spsk. limesaft
1 forårsløg
Del hvert kyllingelår i 2 stykker (overlår og underlår) Læg dem i en frysepose sammen med citronsaften og lad dem trække i køleskabet i 30 minutter.
Hæld hvedemel i en ren frysepose og læg kyllingestykkerne ned i melet. Ryst posen, så melet fordeles rundt om kødet.
Opvarm en dyb stegepande med rigeligt olie og steg kyllingestykkerne i ca. 10 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Krydr med salt.
Kartoffelsalaten tilberedes: Nip bønnerne og damp dem i letsaltet vand i 3-4 minutter. Pil majskolben,kog den i 7-10 minutter og skær majskernerne fri med en stor skarp kokkekniv. Skær de kogte kartofler i halve. Pil rødløget og skær det i tynde skiver.
Rør olie, sennep og limesaft sammen med finthakket forårsløg.
Vend bønner, majs, kartofler og rødløg i dressingen og smag til med salt og peber. Server sammen med den sprødstegte kylling...
Bon appetit...
Uh, hvor lyder det bare lækkert!
SvarSlet- Kit
Tusind tak Kit :)
Slet