Gå videre til hovedindholdet

Manden, der forstår at nem aftensmad og forkælelse kan kombineres...

Vi tager endnu et lille indlæg om manden i mit køkken, for sidst han var derude, ville han kokkerere noget nemt og lækkert. Det var varmt og han havde ikke lyst til at sidde og tygge i hverken salat eller en stor tung ret. Så min kære mand havde proklameret, at han altså ville lave pandekager!

Fint nok - men jeg skulle lige finde en passende opskrift til ham og så skulle det i øvrigt være på Amerikanske pandekager, for vi havde jo kærnemælk, som trængte til at blive brugt... Så langt, så godt...

Nu er det altid sådan herhjemme, at pandekager af en eller anden grund altid tager irriterende lang tid at lave og kommer man lidt for sent i gang, så presser sulten sig jo på og mens der så bages pandekager, kan man (som i min mand) jo godt lige nå at prøvesmage varerne. Han går også 100% ind for, at den første pandekage skal spises med det samme uanset om den så blev god eller dårlig... I kan godt se, hvor det bære hen ad ikke? Når vi så endelig kommer til bords med lækkerierne, så er der knapt så mange som beregnet, men det opvejes jo af, at manden så ikke spiser voldsomt mange ved bordet...

En ting er dog vist, det er ALTID hyggeligt at spise pandekager og når det så ser ud som denne herlighed, så er det bare en ekstra fornøjelse...


Kommentarer

  1. Ikke dårligt med en mand der laver pandekager. Men ja lidt svind skal man altid regne med undervejs ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Slet ikke dårligt! Det er bare guld værd, at han har lyst :) Jeg selv synes faktisk at pandekagebagning er lidt af en dræber indimellem...

      Slet
  2. Fuldstændig enig med husbonden din; første pandekage er en smagsprøve. Og så er det for øvrigt kokkens privilegium at teste maden undervejs ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hehe ja, nogle gange er der fordele ved at være den, der står og laver maden ;)

      Slet
  3. Uhm! Den ser ekstremt lækker ud, den smagsprøve!

    Må i øvrigt holde med din mand mht den første pandekage.. Der skal jo lige som også være en gulerod ved at være den, der står med det kedelige arbejde ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Den smagte også bare rigtig godt Helle! Jeg kan desværre ikke dele opskriften, for han slumpede sig til resultatet og synes det var en lettere dårlig opskrift - men de blev nu gode synes jeg :D

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo