Gå videre til hovedindholdet

En ganske almindelig tirsdag

Puhh man bliver altså hurtigt forfalden til at gå og drive dagen af, når man ikke har noget arbejde og ikke nogen faste ting, som man absolut skal... I dag stod dagen på en tur i Aalborg Storcenter efter dåbsgave til den lille Nicoline og jeg skulle handle lærreder og rammer i Bilka - det er ganske billige i denne uge og så er det bare om at slå til.

Ellers har det været en relativ begivenhedsløs dag. Jeg har fået lavet mig en oversigt over jobs, der skal søges i ugens løb og over virksomheder, som jeg kunne tænke mig at undersøge nærmere og ansøge hos uopfordret. Dog er der efterhånden ikke ret mangle flere virksomheder her i Nordjylland, som beskæftiger sig med områder, hvor jeg kan byde ind med min ekspertise, som jeg endnu ikke har ansøgt hos, så listen er relativ kort desværre. Nu har jeg dog noget at give mig i kast med resten af ugen og der er også lidt planer under opsejling med en lækker brunch i løbet af ugen og måske en film. Så bliver der også noget at skrive om i min og mandens nye blog.

Planerne om min tur til KBH i den første weekend i marts er også faldet på plads. Jeg levere en dåbskage til min kære veninde Angy's datters barnedåb og det har været lidt at et pudslespil at få til at gå op. Først og fremmest skulle jeg jo have kagen med i flyveren - det skulle jeg først have lov til både fra flyselskabets side og Aalborg Lufthavn. Det gik igennem og så blev min næste udfordring, at finde noget at transportere kagen i. Selvom det kun tager 45 minutter med flyver, så skal kagen også kunne holde til at komme gennem røntgen i security, 30 minutters ventetid i lufthavnen, transporttiden både til lufthavnen i Aalborg, i flyveren og fra Kastrup og så til Valby... Jeg besluttede derfor at få anskaffet mig en transportkasse til mine kager, som også kan indeholde køleelementer, så kagen ikke løber væk under turen og ikke går i stykker under røntgen. Jeg har derfor budt på en kagebox fra Tupperware og håber på at jeg vinder den auktion i morgen, ellers begynder jagten igen. Det er jo nok ikke sidste gang at boxen vil komme i brug, så skal under alle omstændigheder have en alligevel.

I denne uge kommer der også lige lidt kulinariske udfoldelser fra min side, jeg skal nemlig prøve at lave kinesisk mad. I morgen står den på en omgang rejer i sur/sød-sauce og torsdag er der en sukkermajs- og krabbekødssuppe på menuen. Nu er jeg ikke selv helt syg efter sur/sød-sauce, men det kan manden godt lide, så jeg føjer ham lige for at få lov til at lave noget nyt i køkkenet. Jeg er meget spændt på suppen. Det ligner lidt den suppe, man får serveret på kinesiske restauranter før buffeten og jeg glæder mig virkelig meget til at give mig i kast med det. Jeg var ude og handle ind til det i går eftermiddags hos den lokale kina-købmand og jeg kunne få alt hvad jeg skulle have til en brøkdel af den pris, som Føtex forlanger for varerne og så er der også sød hjælp og betjening med oveni. Det er altid et plus. Jeg skal nok huske at tage billeder, så jer, der er så søde at følge med også kan se resultatet. Måske falder der endda en opskrift af... Hvem ved...

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo