Gå videre til hovedindholdet

Meat Pie Mandag

En ny uge er begyndt og jeg sidder her i skrivende stund og er ret bombet efter en begivenhedsrig dag... Jeg lagde morgenen ud med at tage 50 minutters zumba cardio og har bestemt mig for, at min træningsplan nu skal hedde 3 dage med 50 minutters cardio og 3 dage med 20 minutters express workout, i hvert fald foreløbig indtil jeg har smidt nogle kilo og så kan jeg altid begynde at arbejde på at få oparbejdet muskler igen...
Efter bad og morgenmad gik turen til Aalborg - manden skulle til møde på jobcentret og jeg havde nogle ærinder rundt i byen. Jeg tullerede hele byen rundt i 2 timer indtil manden var færdig og vi sammen kunne tage bussen hjem igen for at få lagt de indkøb, jeg havde gjort, væk, inden vi igen skulle uden for i vintervejret, for at manden kunne komme til frisør og jeg skulle handle ind til ugens madplan.

I aften stod der meat pie på menuen. En opskrift taget fra en blog, som min kære veninde Carina gjorde mig opmærksom på, som jeg så oversatte fra engelsk (og engelske mål) til dansk, så den også var til at følge. Jeg havde dog glemt nogle småting til opskriften, da jeg købte ind, men resultatet blev bestemt ikke dårligt og vi smovsede alt, hvad vi kunne. Pien er virkelig lækker og derfor vil jeg også gerne dele opskriften med jer. Jeg har dog lavet nogle udskiftninger/erstatninger pga. min glemsomhed, men det skriver jeg løbende i opskriften. Her kommer den:


Meat Pie

Ingredienser til skorpen:
110g usaltet, smeltet smør
2½ dl cremefraiche
1 æg
1/4 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
ca. 300g mel

Ingredienser til fyldet:

500g kød, hakket i tern (lam/oksekød) (jeg brugte hakket oksekød og det fungerede fint)
2 mellemstore løg (her erstattede jeg det ene løg med 2 forårsløg)
2 mellemstore kartofler
1 tsk. salt
½ tsk. kværnet sort peber
½ tsk. kværnet kommen (jeg glemte kommen, så jeg brugte i stedet et mix af tørret timian og rosmarin)
½ rød peberfrugt i tern (dette tilsatte jeg selv - er ikke en del af den oprindelige opskrift og kan undlades)

1 æg

Fremgangsmåde:
Bland det smeltede smør, cremefraiche, æg, bagepulver og salt sammen i en skål. Hvis cremefraichen er en smule tyk, kan du tilsætte de første 280g mel og ælte det til meget blød dej, som ikke klistre til hænderne. Hvis det ikke lader til at være nok, tilsæt da resten af melet og bliv ved med at ælte. Del herefter dejen i 2 dele. Den ene del skal være en smule mindre end den anden. Den største del skal gøre det ud for bunden og den mindre udgør toppen/låget af pien. Pak dem ind i film og læg dem til side for at hvile.

Forvarm ovnen til 190 grader. Hak løg, kød, kartofler og peberfrugt meget fint. Put alle ingredienserne i en skål og tilsæt krydderierne og bland det hele godt sammen. Sæt det til side.

Tag den store del af dejen frem og rul den ud til en cirkel med ca. 35 cm i diameter. Læg forsigtigt bunden over på en bageplade (kan gøres ved at rulle dejen omkring kagerullen, så den ikke tager skade under flytningen.)

Bred fyldet ud på bunden ca. 5 cm fra kanten. Gentag ovenstående instruktioner med den anden del af dejen og rul den ud til en anelse mindre cirkel end bunden. Dæk kødet med dejlåget og luk kanterne pænt omkring kødet.

Bland ægget med en lille smule vand og pensl toppen af tærten med det. Rids toppen en smule, så varmen kan slippe ud. Sæt tærten i ovnen og bag den til den er gylden på toppen - ca. 35 minutter. Server mens den er varm og evt. sammen med en salat.

Bon appetit.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo