Gå videre til hovedindholdet

Torsdag i skaldyrets tegn

Så blev det dagen, hvor det begyndte at tø i Nordjylland og det kan vi mærke ret så kraftigt endda. Vi får nemlig tøvand ind igennem et af vores vinduer, så vi konstant må stoppe det til med håndklæder og sætte spande op for at undgå at have vand ud over det hele. Vandet er også begyndt at sive ned bag tapetet på hele ydermuren i stuen, men det er heldigvis kun den mur, det er galt med. Tror nu nok, at udlejer får et pænt lille opkald senere.

Igen skulle der lidt nyt mad på menuen til aften og nemt var det, men ikke en særlig billig spise. Crab salad. Igen en opskrift fundet frem fordi man får lidt hjælpsomme hints indimellem og super lækkert var det. Jeg skulle måske bare lige have tænkt over at servere lidt brød til. Nå pyt, det husker vi en anden gang...
Som sagt super nemt at lave, men i den dyre ende af prisskalaen - krabbekød, rejer og kaviar er ikke just fattigmandskost jo - så hvis du har mod på at spendere lidt på sådan en omgang, så kommer her opskriften:

Crab Salad (4 pers.)

Ingredienser:

500g krabbekød
500g mellemstore rejer (kogt, pillede og uden haler)
6 hårdkogte æg
1 agurk
1-2 spsk. mayonnaise (vælg en rigtig god en)
2-3 spsk. masago (rød kaviar - støræg er godt, men det kan også undlades af opskriften)
salt, peber

Gør en serveringsskål klar til senere og find en anden skål frem til at blande ingredienserne i.

Put krabbekød i en foodprocessor og kør kødet til det er delt i små flager og der ikke er flere stor stykker tilbage. Hæld krabbekødet over i skålen.

Del de hårdkogte æg i halve, læg dem i foodprocessoren og giv dem en omgang til de er delt i små stykker. Hæld æggene over i skålen til krabbekødet.

Hak agurken groft, put den i foodprocessoren og giv det en omgang til det er delt i mindre stykker. Pas på med ikke at køre det for længe, da agurken ellers bare bliver til smat. Hæld det over i skålen til de andre ingredienser.

Hæld rejerne i skålen til de andre ingredienser (gem gerne et par stykker til pynt) Bland det hele sammen med en spsk. mayonnaise. Smag til med mere mayonnaise, salt og peber. Bland til sidst masagoen (kaviaren) i og arranger det i serveringsskålen. Pynt med rejer og det resterende masago (kaviar).

Bon appetit...


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh