Gå videre til hovedindholdet

Chow mein

Efter et par påmindelser er det endelig lykkedes mig at huske, at få lagt de opskrifter op, som jeg har lovet og her kommer den første.Chow mein - af Ken Hom
(direkte oversat betyder det lynstegte nudler og opskriften svarer til 4 personer)

Ingredienser:
225g tørrede eller friske ægnudler (jeg brugte ved en fejl risnudler, men det fungerede altså også - de var bare lidt mere klistret sammen og lidt sværer at styre i wokken)
4 tsk. sesamolie
100g kyllingebryst uden skind og ben, skåret i fine 5 cm lange strimler
2½ spsk. jordnøddeolie
1 spsk. finthakket hvidløg
50g sukkerærter, i fine strimler
50g parmaskinke (jeg brugte Serrano skinke, hvilket smager rigtig godt)
2 tsk. lys soya sauce
2 tsk. mørk soya sauce
1 spsk. Shaoxing risvin (eller anden risvin eller tør sherry)
1 tsk. salt
½ tsk. friskkværnet hvid peber
½ tsk. sukker
3 spsk. finthakkede forårsløg

Til marinaden:2 tsk. lys soya sauce
2 spsk. Shaoxing risvin (eller anden risvin eller tør sherry)
1 tsk. sesamolie
½ tsk. salt
½ tsk. friskkværnet hvid peber

1. Kog nudlerne på en stor pande med kogende vand i 3-5 minutter. Hæld derefter vandet fra og skyld dem i koldt vand. Lad omhyggeligt vandet dryppe fra og vend dem derefter med 3 tsk. af sesamolien og stil dem til side.

2. Bland kyllingestrimlerne med alle marineringsingredienserne. Bland dem godt og lad blandingen marinere i ca. 10 minutter.

3. Opvarm en wok ved høj varme. Tilsæt 1 spsk. af jordnøddeolien og når den er rygende varm, skal du tilsætte kyllingestrimlerne. Stir-fry i ca. 2 minutter og læg derefter strimlerne over på en tallerken. Tør wokken af.

4. Genopvarm wokken, indtil den er meget varm og tilsæt derefter resten af jordnøddeolien. Når olien er rygende varm, skal du tilsætte hvidløgene og lynstege dem i 10 sekunder. Tilsæt derefter sukkerærter og skinke og stir-fry i ca. 1 minut.

5. Tilsæt nudler, soyasaucer, risvin eller sherry, salt, peber, sukker og forårsløg. Stir-fry i 2 minutter.

6. Læg kyllingestrimlerne plus evt. kødsaft ned sammen med nudelblandingen. Stir-fry i ca. 3-4 minutter eller indtil kyllingen er færdig.

7. Tilsæt resten af sesamolien og rør godt rundt i blandingen. Hæld den over på et lunt serveringsfad og server straks.

Bon appetit.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh