Efter et par påmindelser er det endelig lykkedes mig at huske, at få lagt de opskrifter op, som jeg har lovet og her kommer den første.
Chow mein - af Ken Hom
(direkte oversat betyder det lynstegte nudler og opskriften svarer til 4 personer)
Ingredienser:
225g tørrede eller friske ægnudler (jeg brugte ved en fejl risnudler, men det fungerede altså også - de var bare lidt mere klistret sammen og lidt sværer at styre i wokken)
4 tsk. sesamolie
100g kyllingebryst uden skind og ben, skåret i fine 5 cm lange strimler
2½ spsk. jordnøddeolie
1 spsk. finthakket hvidløg
50g sukkerærter, i fine strimler
50g parmaskinke (jeg brugte Serrano skinke, hvilket smager rigtig godt)
2 tsk. lys soya sauce
2 tsk. mørk soya sauce
1 spsk. Shaoxing risvin (eller anden risvin eller tør sherry)
1 tsk. salt
½ tsk. friskkværnet hvid peber
½ tsk. sukker
3 spsk. finthakkede forårsløg
Til marinaden:2 tsk. lys soya sauce
2 spsk. Shaoxing risvin (eller anden risvin eller tør sherry)
1 tsk. sesamolie
½ tsk. salt
½ tsk. friskkværnet hvid peber
1. Kog nudlerne på en stor pande med kogende vand i 3-5 minutter. Hæld derefter vandet fra og skyld dem i koldt vand. Lad omhyggeligt vandet dryppe fra og vend dem derefter med 3 tsk. af sesamolien og stil dem til side.
2. Bland kyllingestrimlerne med alle marineringsingredienserne. Bland dem godt og lad blandingen marinere i ca. 10 minutter.
3. Opvarm en wok ved høj varme. Tilsæt 1 spsk. af jordnøddeolien og når den er rygende varm, skal du tilsætte kyllingestrimlerne. Stir-fry i ca. 2 minutter og læg derefter strimlerne over på en tallerken. Tør wokken af.
4. Genopvarm wokken, indtil den er meget varm og tilsæt derefter resten af jordnøddeolien. Når olien er rygende varm, skal du tilsætte hvidløgene og lynstege dem i 10 sekunder. Tilsæt derefter sukkerærter og skinke og stir-fry i ca. 1 minut.
5. Tilsæt nudler, soyasaucer, risvin eller sherry, salt, peber, sukker og forårsløg. Stir-fry i 2 minutter.
6. Læg kyllingestrimlerne plus evt. kødsaft ned sammen med nudelblandingen. Stir-fry i ca. 3-4 minutter eller indtil kyllingen er færdig.
7. Tilsæt resten af sesamolien og rør godt rundt i blandingen. Hæld den over på et lunt serveringsfad og server straks.
Bon appetit.
(direkte oversat betyder det lynstegte nudler og opskriften svarer til 4 personer)
Ingredienser:
225g tørrede eller friske ægnudler (jeg brugte ved en fejl risnudler, men det fungerede altså også - de var bare lidt mere klistret sammen og lidt sværer at styre i wokken)
4 tsk. sesamolie
100g kyllingebryst uden skind og ben, skåret i fine 5 cm lange strimler
2½ spsk. jordnøddeolie
1 spsk. finthakket hvidløg
50g sukkerærter, i fine strimler
50g parmaskinke (jeg brugte Serrano skinke, hvilket smager rigtig godt)
2 tsk. lys soya sauce
2 tsk. mørk soya sauce
1 spsk. Shaoxing risvin (eller anden risvin eller tør sherry)
1 tsk. salt
½ tsk. friskkværnet hvid peber
½ tsk. sukker
3 spsk. finthakkede forårsløg
Til marinaden:2 tsk. lys soya sauce
2 spsk. Shaoxing risvin (eller anden risvin eller tør sherry)
1 tsk. sesamolie
½ tsk. salt
½ tsk. friskkværnet hvid peber
1. Kog nudlerne på en stor pande med kogende vand i 3-5 minutter. Hæld derefter vandet fra og skyld dem i koldt vand. Lad omhyggeligt vandet dryppe fra og vend dem derefter med 3 tsk. af sesamolien og stil dem til side.
2. Bland kyllingestrimlerne med alle marineringsingredienserne. Bland dem godt og lad blandingen marinere i ca. 10 minutter.
3. Opvarm en wok ved høj varme. Tilsæt 1 spsk. af jordnøddeolien og når den er rygende varm, skal du tilsætte kyllingestrimlerne. Stir-fry i ca. 2 minutter og læg derefter strimlerne over på en tallerken. Tør wokken af.
4. Genopvarm wokken, indtil den er meget varm og tilsæt derefter resten af jordnøddeolien. Når olien er rygende varm, skal du tilsætte hvidløgene og lynstege dem i 10 sekunder. Tilsæt derefter sukkerærter og skinke og stir-fry i ca. 1 minut.
5. Tilsæt nudler, soyasaucer, risvin eller sherry, salt, peber, sukker og forårsløg. Stir-fry i 2 minutter.
6. Læg kyllingestrimlerne plus evt. kødsaft ned sammen med nudelblandingen. Stir-fry i ca. 3-4 minutter eller indtil kyllingen er færdig.
7. Tilsæt resten af sesamolien og rør godt rundt i blandingen. Hæld den over på et lunt serveringsfad og server straks.
Bon appetit.
Kommentarer
Send en kommentar
Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...