Gå videre til hovedindholdet

Tirsdags tåger

Jeg tror underboen var en smule utilfreds med min morgen-workout i dag - det lød i hvert fald som om han bankede på loft og radiator, for lige at gøre opmærksom på, at han ikke synes at mine 20 minutters hoppen rundt var i orden med ham... Hmm... Det er også bare fordi jeg snoozede helt til kl 7.30 i morges i stedet for at stå op kl 6.45, som jeg har gjort de andre dage uden problemer... Så er det tilbage til TIDLIG morgen-workout, men så får jeg selvfølgelig og så startet tidligt på dagen og kan nå en hel masse...

Ellers er der ikke sket det helt store i dag. Vi har fået købt fødselsdagsgave til min svigerfar, fået afleveret mandens papirer på kommunen (selvom vi nu håber rigtig meget på, at han snart får et job) og hentet nogle andre småting. Så var formiddagen gået og da vi kom hjem fik vi lige lidt frokost og kastede os over opvasken. Jeg er også så småt begyndt at forberede dåbskagen, har allerede fået lavet små fødder og bogstaver til kagen, nu mangler jeg faktisk bare at lave roserne og sommerfuglene. Glæder mig SÅ meget til at komme i gang med selve kagen, hvilket allerede er i næste uge! Hold op hvor går tiden stærkt...

Igen i aften har vi prøvet en ny ret - takket være Carina og denne gang stod der fisk på menuen. Nærmere bestemt laks i forklædning... En lækker ret, hvis det ikke lige var fordi jeg havde glemt at tage højde for, at jeg ikke havde 500g laks, men kun cirka det halve og derfor heller ikke skulle give det så lang tid i ovnen. Resultatet blev desværre en lettere tør laks, men ellers smagte det faktisk udemærket. Endnu en opskrift jeg har fordansket og gerne vil dele med jer andre, så her kommer den.

Bagt paneret laksefilet (2-4 pers.)

Ingredienser:
500g laksefilet - gerne med skindside på
3 spsk. mayonnaise
3-4 spsk. smør
115g rasp (eller daggamle brødkrummer ristet i ovnen)
2 spsk. paprika
2 spsk. løgpulver
2 spsk. hvidløgspulver
1 knsp. salt
Olie til at smørre med (jeg brugte olivenolie, men al anden madolie kan sagtens bruges)

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 200 grader. Smelt smørret, tilsæt raspen og bland det godt sammen. Stil det til side. Bland løgpulver, hvidløgspulver og salt sammen i en lille skål og sæt det til side.
Dæk en bageplade med stanniol og pensl det generøst med olie. Læg fileterne med skindsiden nedad på bagepladen og dæk fisken med et tyndt lag mayonnaise. Drys de blandede krydderier jævnt over fisken og slut af med smør og raspblandingen. Drys paprika ovenpå og bag fisken i ovnen i ca. 30-35 minutter eller indtil fisken kan skilles nemt med en gaffel.

Bon appetit!


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh