... og jeg har fået en ny hårfarve :-D eller helt ny er den jo ikke... det er bare 4 år siden jeg havde den sidst og dejligt at den er kommet tilbage...
Jeg lovede jo også at dele en opskrift her efter aftensmaden i aften, hvis maden nu var god og det var den helt bestemt! Det smagte virkelig godt og jeg kan nu altså meget godt lide den sur/sød-sauce man selv laver i stedet for det kunstige stads, som man får serveret med en kinabox eller kan købe på flasker i supermarkedet... Jeg kan varmt anbefale retten. Den tager kort tid at lave, man skal være lyn hurtig og have alle sine ingredienser klar inden man starter wokken op og går i gang. So you think you can cook??? Prove it!
Jeg lovede jo også at dele en opskrift her efter aftensmaden i aften, hvis maden nu var god og det var den helt bestemt! Det smagte virkelig godt og jeg kan nu altså meget godt lide den sur/sød-sauce man selv laver i stedet for det kunstige stads, som man får serveret med en kinabox eller kan købe på flasker i supermarkedet... Jeg kan varmt anbefale retten. Den tager kort tid at lave, man skal være lyn hurtig og have alle sine ingredienser klar inden man starter wokken op og går i gang. So you think you can cook??? Prove it!
Rejer i sur/sød-sauce
4 portioner
Forberedelsestid: 25 minutter
Tilberedningstid: 5 minutter
Ingredienser:
1½ spsk. jordnøddeolie
1½ spsk. grofthakket hvidløg
2 tsk. finthakket frisk ingefær
4 forårsløg, skåret i 4 cm stykker på skrå
450g rå rejer, pillede og uden indvolde
225g vandkastanjer, friske eller fra dåse (pillede, hvis friske) i skiver - kan undlades
Til saucen:
150 ml. klassisk kinesisk hønsefond eller købe-fond i god kvalitet*
2 spsk. shaoxing-risvin eller tør sherry (min risvin er ikke shaoxing, hvilket fungere fint)
3 spsk. lys soyasauce
2 tsk. mørk soyasauce
1½ spsk. tomatpure
3 spsk. kinesisk riseddike eller cidereddike
1 spsk. sukker
1 spsk. majsmel, blandet med 2 spsk. vand
*Jeg købte den nye slags fond man kan få fra knorr - FOND "DU CHEF" - hvilket virkede rigtig god.
1: Opvarm wokken ved høj varme og tilsæt derefter olien. Når den er meget varm og ryger lidt, skal du tilsætte hvidløg, ingefær og forårsløg og stir-fry i 20 sekunder.
2: Tilsæt rejerne og stirfry dem i 1 minut
3: Tilsæt derefter peberfrugt og vandkastanjer og stir-fry i 30 sekunder.
4: Tilsæt nu alle ingredienserne til saucen undtagen majsmel-blandingen. Bring det hele i kog og tilsæt majsmel-blandingen og skru ned for varmen. Lad retten simre i 3 minutter. Server det med det samme med tilbehør efter eget valg.
Bon appetit..
4 portioner
Forberedelsestid: 25 minutter
Tilberedningstid: 5 minutter
Ingredienser:
1½ spsk. jordnøddeolie
1½ spsk. grofthakket hvidløg
2 tsk. finthakket frisk ingefær
4 forårsløg, skåret i 4 cm stykker på skrå
450g rå rejer, pillede og uden indvolde
225g vandkastanjer, friske eller fra dåse (pillede, hvis friske) i skiver - kan undlades
Til saucen:
150 ml. klassisk kinesisk hønsefond eller købe-fond i god kvalitet*
2 spsk. shaoxing-risvin eller tør sherry (min risvin er ikke shaoxing, hvilket fungere fint)
3 spsk. lys soyasauce
2 tsk. mørk soyasauce
1½ spsk. tomatpure
3 spsk. kinesisk riseddike eller cidereddike
1 spsk. sukker
1 spsk. majsmel, blandet med 2 spsk. vand
*Jeg købte den nye slags fond man kan få fra knorr - FOND "DU CHEF" - hvilket virkede rigtig god.
1: Opvarm wokken ved høj varme og tilsæt derefter olien. Når den er meget varm og ryger lidt, skal du tilsætte hvidløg, ingefær og forårsløg og stir-fry i 20 sekunder.
2: Tilsæt rejerne og stirfry dem i 1 minut
3: Tilsæt derefter peberfrugt og vandkastanjer og stir-fry i 30 sekunder.
4: Tilsæt nu alle ingredienserne til saucen undtagen majsmel-blandingen. Bring det hele i kog og tilsæt majsmel-blandingen og skru ned for varmen. Lad retten simre i 3 minutter. Server det med det samme med tilbehør efter eget valg.
Bon appetit..
Kommentarer
Send en kommentar
Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...