Gå videre til hovedindholdet

Så blev det onsdag...

... og jeg har fået en ny hårfarve :-D eller helt ny er den jo ikke... det er bare 4 år siden jeg havde den sidst og dejligt at den er kommet tilbage...
Jeg lovede jo også at dele en opskrift her efter aftensmaden i aften, hvis maden nu var god og det var den helt bestemt! Det smagte virkelig godt og jeg kan nu altså meget godt lide den sur/sød-sauce man selv laver i stedet for det kunstige stads, som man får serveret med en kinabox eller kan købe på flasker i supermarkedet... Jeg kan varmt anbefale retten. Den tager kort tid at lave, man skal være lyn hurtig og have alle sine ingredienser klar inden man starter wokken op og går i gang. So you think you can cook??? Prove it!



Rejer i sur/sød-sauce
4 portioner
Forberedelsestid: 25 minutter
Tilberedningstid: 5 minutter

Ingredienser:
1½ spsk. jordnøddeolie
1½ spsk. grofthakket hvidløg
2 tsk. finthakket frisk ingefær
4 forårsløg, skåret i 4 cm stykker på skrå
450g rå rejer, pillede og uden indvolde
225g vandkastanjer, friske eller fra dåse (pillede, hvis friske) i skiver - kan undlades

Til saucen:
150 ml. klassisk kinesisk hønsefond eller købe-fond i god kvalitet*
2 spsk. shaoxing-risvin eller tør sherry (min risvin er ikke shaoxing, hvilket fungere fint)
3 spsk. lys soyasauce
2 tsk. mørk soyasauce
1½ spsk. tomatpure
3 spsk. kinesisk riseddike eller cidereddike
1 spsk. sukker
1 spsk. majsmel, blandet med 2 spsk. vand

*Jeg købte den nye slags fond man kan få fra knorr - FOND "DU CHEF" - hvilket virkede rigtig god.

1: Opvarm wokken ved høj varme og tilsæt derefter olien. Når den er meget varm og ryger lidt, skal du tilsætte hvidløg, ingefær og forårsløg og stir-fry i 20 sekunder.
2: Tilsæt rejerne og stirfry dem i 1 minut
3: Tilsæt derefter peberfrugt og vandkastanjer og stir-fry i 30 sekunder.
4: Tilsæt nu alle ingredienserne til saucen undtagen majsmel-blandingen. Bring det hele i kog og tilsæt majsmel-blandingen og skru ned for varmen. Lad retten simre i 3 minutter. Server det med det samme med tilbehør efter eget valg.

Bon appetit..

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh