tirsdag den 30. oktober 2012

Calzone og nordisk coleslaw med æble - nem aftensmad del 19

Så skriver vi tirsdag og så langt så godt... Madplanen holder endnu også selvom jeg faktisk fik giga lyst til at afvige i dag... Men jeg havde jo taget kødet op af fryseren og faktisk ville det tage længere tid med noget andet mad end lige at smide resterne i ovnen, varme det igennem og kaste det på tallerkenen... Lige nu er jeg faktisk RIGTIG glad for at jeg holdt mig i skindet!

Anyway tilbage til aftensmaden i går, som var et hit... Det smagte rigtig godt også selvom det bare var rester, som var kastet sammen i de der små indbagte pizzaer så her kommer lige lidt opskrifter og billeder...
Calzone
(2 pers.)

1 pakke færdiglavet pizzadej
Stegt hakket oksekød evt. med løg og krydderier
Chorizo
Skinkestrimler
Revet ost
Pizzasauce
Oregano
Evt. grøntsager efter eget valg (tomater, peberfrugt, champignon el.lign.)

Pizzadejen rulles ud af emballagen. Tryk runde cirkler i ønsket størrelse ud i pizzadejen med en skål eller en lille tallerken og læg dem over på bagepapir på en bageplade. Saml resterne, ælt det sammen og rul også dette ud så dejen udnyttes optimalt.

Smør cirklerne med pizzasaucen ½ cm ud til kanten. Læg fyldet på halvdelen af cirklen (jeg lavede med oksekød/chorizo i halvdelen og skinke i den anden halvdel), osten ovenpå og drys med oregano.

Stræk dejen lidt som du løsner den ene halvdel af cirklen og folder den ind over fyldet. Klem og rul kanden sammen så calzonen lukkes helt tæt.

Bag i ovnen i ca. 15 minutter ved 190 grader og køles lidt af inden servering.
Hertil serverede jeg en lækker salat:

Nordisk coleslaw med æble
(2 pers.)

2 blade fra en spidskål
3 mellemstore gulerødder
½ æble
lidt citronsaft

Skyld spidskålen og snit den fint. Skræl og riv gulerødderne og skyl æblet og riv også dette. Bland det hele sammen i en skål og vend det med citronsaft.

Server evt. med dressing. Jeg brugte selv denne: Jin Sing dressing2 kommentarer:

  1. Hvor ser det bare skønt ud! Pizzaerne ser mega gode ud, og det samme gør salaten... og ja, med den dressing på kan den nok kun blive lidt bedre ;o)

    SvarSlet
  2. Tusind tak søde Camilla :) Det vakte også stor begejstring herhjemme - endda så meget at junior også gerne ville have en hel en at sidde og gnave i - heldigvis havde jeg lavet forskellige størrelser - juniorvenlige og voksenvenlige ;)

    SvarSlet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...