mandag den 8. oktober 2012

Majskager med bacon og flødestuvede porre i cocotte

Endnu en lille brunch opskrift bliver det til i dag - Jeg vil dog sige, at både pandekager og porre-retten kan godt bruges til frokost eller lignende i sig selv. Pandekager og bacon kan man jo spise på alle tider af døgnet, så hvorfor ikke gøre dette til en aftensnack eller natmad - jeg er helt sikkert på, at de også smager formidable kl. 3 om natten... Her kommer opskriften på begge dele i hvert fald og så er det helt op til dig, hvilken tid på dagen, der tiltaler dig mest af lave dem på...


Majskager med bacon
(4 pers.)

75g mel
30g majsmel eller polenta
1 1/4 tsk. bagepulver
1 nip cayennepeber
2 store æg
1½ dl cremefraiche
400g dåsemajs (drænet vægt)
3 forårsløg, i skiver
12 skiver bacon
solsikkeolie til stegning
1 udstenet avocado
1 håndfuld rucola
havsalt og friskkværnet sort peber

Forvarm ovngrillen.
Kom mel, majsmel, bagepulver og cayennepeber i en skål. Pisk æg, creme fraiche, majs og forårsløg sammen i en anden. Hæld det i de tørre ingredienser sammen med krydderierne og bland det godt sammen. Dejen skal være relativt fast.

Grill baconen indtil den er sprød.

Opvarm 2 tsk. olie på en stegepande over middel varme. Kom 2 spsk. dej på panden og steg kagerne i portioner a ca. 3 stk. alt efter pandens størrelse. Giv majskagerne 2 minutter på hver side, til de er gyldenbrune og gennembagte. Læg dem på en tallerken og dæk med folie for at holde dem varme mens resten steger.

Server majskagerne ned nogle skiver avocado, sprød bacon og rucolablade . Kværn groftmalet sort peber over.


Flødestuvede porre i cocotte
(4 pers)

4-5 porrer
1,8 dl kyllingebouillon
1,8 dl piskefløde
1 spsk. sennep (bruger du en mildere version kan du godt tilsætte lidt ekstra, men husk at smag til!)
salt og peber

Forvarm ovnen til 180 grader.

Rens alle porrerne rigtig godt og skær den grønne top af og gem den til du skal koge en grøntsagssuppe, for du skal kun bruge den hvide og faste del af porren her. Skær porrerne i ca. 4-5 cm lange stykker. Blancher porrestykkerne i kogende vand i små 3 minutter og stands kogningen ved at hælde det kogende vand fra og skylle dem med iskoldt and.

Imens porrerne koger bringes en gryde med kyllingebouillon i kog (du kan også koge vand og opløse en bouillonterning heri, men brug en god terning) Pisk fløde og sennep heri.

Fordel porrerne mellem 4 mini cocotter og overhæld dem med flødeblandingen - det skal alt sammen bruges...

Server retten varm og evt. med brød eller kød til...

Tip: Retten kan med fordel også laves med majroer: Her er fremgangsmåden, at de skal bare skæres i grove stykker og koges i vand i 10 minutter. Derefter sauteres de i lidt olivenolie i omkring 10 minutter og efter dette forsættes på samme måde som ovenfor med porrerne.

Bon appetit!

2 kommentarer:

  1. mmm - de pandekager var altså SÅ skønne! Altså det hele var godt, men pandekagerne var virkelig lækre :o)

    SvarSlet
  2. Jeg var også pænt overrasket over at de smagte så godt :D Så er der jo stor sandsynlighed for at de skal laves igen ;)

    SvarSlet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...