Gå videre til hovedindholdet

Majskager med bacon og flødestuvede porre i cocotte

Endnu en lille brunch opskrift bliver det til i dag - Jeg vil dog sige, at både pandekager og porre-retten kan godt bruges til frokost eller lignende i sig selv. Pandekager og bacon kan man jo spise på alle tider af døgnet, så hvorfor ikke gøre dette til en aftensnack eller natmad - jeg er helt sikkert på, at de også smager formidable kl. 3 om natten... Her kommer opskriften på begge dele i hvert fald og så er det helt op til dig, hvilken tid på dagen, der tiltaler dig mest af lave dem på...


Majskager med bacon
(4 pers.)

75g mel
30g majsmel eller polenta
1 1/4 tsk. bagepulver
1 nip cayennepeber
2 store æg
1½ dl cremefraiche
400g dåsemajs (drænet vægt)
3 forårsløg, i skiver
12 skiver bacon
solsikkeolie til stegning
1 udstenet avocado
1 håndfuld rucola
havsalt og friskkværnet sort peber

Forvarm ovngrillen.
Kom mel, majsmel, bagepulver og cayennepeber i en skål. Pisk æg, creme fraiche, majs og forårsløg sammen i en anden. Hæld det i de tørre ingredienser sammen med krydderierne og bland det godt sammen. Dejen skal være relativt fast.

Grill baconen indtil den er sprød.

Opvarm 2 tsk. olie på en stegepande over middel varme. Kom 2 spsk. dej på panden og steg kagerne i portioner a ca. 3 stk. alt efter pandens størrelse. Giv majskagerne 2 minutter på hver side, til de er gyldenbrune og gennembagte. Læg dem på en tallerken og dæk med folie for at holde dem varme mens resten steger.

Server majskagerne ned nogle skiver avocado, sprød bacon og rucolablade . Kværn groftmalet sort peber over.


Flødestuvede porre i cocotte
(4 pers)

4-5 porrer
1,8 dl kyllingebouillon
1,8 dl piskefløde
1 spsk. sennep (bruger du en mildere version kan du godt tilsætte lidt ekstra, men husk at smag til!)
salt og peber

Forvarm ovnen til 180 grader.

Rens alle porrerne rigtig godt og skær den grønne top af og gem den til du skal koge en grøntsagssuppe, for du skal kun bruge den hvide og faste del af porren her. Skær porrerne i ca. 4-5 cm lange stykker. Blancher porrestykkerne i kogende vand i små 3 minutter og stands kogningen ved at hælde det kogende vand fra og skylle dem med iskoldt and.

Imens porrerne koger bringes en gryde med kyllingebouillon i kog (du kan også koge vand og opløse en bouillonterning heri, men brug en god terning) Pisk fløde og sennep heri.

Fordel porrerne mellem 4 mini cocotter og overhæld dem med flødeblandingen - det skal alt sammen bruges...

Server retten varm og evt. med brød eller kød til...

Tip: Retten kan med fordel også laves med majroer: Her er fremgangsmåden, at de skal bare skæres i grove stykker og koges i vand i 10 minutter. Derefter sauteres de i lidt olivenolie i omkring 10 minutter og efter dette forsættes på samme måde som ovenfor med porrerne.

Bon appetit!

Kommentarer

  1. mmm - de pandekager var altså SÅ skønne! Altså det hele var godt, men pandekagerne var virkelig lækre :o)

    SvarSlet
  2. Jeg var også pænt overrasket over at de smagte så godt :D Så er der jo stor sandsynlighed for at de skal laves igen ;)

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh