Imens jeg kommer over min dårligdom...

... må i lige tage jer til takke med et indlæg, som jeg egentlig burde have skrevet for længe siden, for det er LÆNGE siden jeg fik afprøvet denne ret...

Jeg har længe haft lyst til at bruge mine små Le Creuset mini cocotter noget mere og da jeg så fandt en let og lækker opskrift på Chicken Pot Pie, så bød muligheden sig jo og jeg hoppede på den i al min iver...

Det var en succes herhjemme OG et meget lækkert og mættende måltid, hvilket jeg aldrig troede, jeg kunne have fået ud af så lille en gryde... Men hold nu op det fyldte godt og bettemanden han fåede jo bare butterdejen fra hinanden og guffede den i sig, fiskede ærter og gulerødder op at gryden og spiste dem, hvorefter han lod resten ligge... Jeg er efterhånden ved at mistænke ham for at være vegetar!

Og opskriften var så nem som noget kunne være både i forhold til ingredienser og tilberedning, så her kommer den:

Chicken Pot Pies
(4 pers.)

4 stk. kyllingebryst
200g usaltet smør
4 gulerødder
1,75 dl perleløg
1 liter kyllingefond (bouillon)
1,74 dl madlavningsfløde (18%)
1,75 dl ærter
1 spsk. hakket persille
1 pakke butterdej (frost)
2 æggeblommer + 1 spsk. mælk (pensling)
salt og peber

Forvarm ovnen til 180 grader.

Læg kyllingebrysterne på en bageplade med bagepapir og pensl dem med 30g blødgjort smør. Krydr med salt og peber og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter. Når kyllingebrysterne er gennemstegte skæres de i mundrette stykker.

Skræl gulerødderne og hak dem i tern. Hæld vandet fra perleløgene og lad dem dryppe af. Bring kyllingefonden (bouillonen) i kog i en kasserolle og sæt det til side.

Tag en stor kasserolle frem og smelt det tilbageblevne smør og steg perleløgene i 10-15 minutter ved lav varme til de er gennemsigtige og karamelliseret. Tilsæt mel og steg videre i et par minutter mens der fortsat røres i gryden. Tilsæt den varme kyllingefond (bouillon) og lad det simre i ca. 1 minut til saucen tykner og ikke smager melet. Tilæt herefter fløde, 1 tsk. salt, ½ tsk. peber, kyllingestykkerne, gulerødderne, ærterne og persillen. Rør det hele godt sammen.

Skru op for ovnen til 200 grader.

Fordel saucen i 4 smurte mini cocotter. Skær 4 cirkler ud af butterdejspladerne lidt større end mini cocotternes diameter. Fugt kanterne med æggeblandingen og placer butterdejscirklerne på hver deres mini cocotte. Pres kanterne let ned, så der lukkes helt tæt. Skær et lille hul i midten af butterdejen, så dampen kan slippe ud.

Pensl butterdejslåget med æggeblandingen og bag de små pies i ovnen i ca. 15-20 minutter indtil de er gyldenbrune på toppen...

Server med lækkert brød som tilbehør...

Bon appetit!

Kommentarer

  1. Hvor ser det lækkert ud! Det er lige sådan noget mad jeg elsker, men det var da godt nok en rå mængde smør der skal i opskriften :o)

    SvarSlet
  2. Netop Camilla, det er så nemt at gå til og så skal det nærmest passe sig selv ;) Rigtig efterårsmad og ja med RIGELIGT smør :P

    SvarSlet

Tilføj en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Andre har også læst