onsdag den 17. oktober 2012

Nigella week - dag 3: Sennepskoteletter - nem aftensmad del 17

Så kom vi til dag nr. 3 og jeg er næsten halvvejs i min Nigella-maraton... Indtil videre er det jo gået ganske glimrende også selvom der har været lidt protester fra manden om at holde madplanen, som han jo desuden heller ikke har set og så derfor ikke eksisterer rigtigt!

Men jeg trumfede igennem og i dag stod menuen så på sennepskoteletter... En lækker og meget nem ret som smager udsøgt og kan varieres på umådelig mange måder alt efter hvilken slags sennep du lige vælger at bruge... Jeg selv er stor fan af Søstrene Grenes Recept sennep, så den brugte jeg og det var et hit! Det var kun mindstemanden, som ikke rigtig gad at smage, men i disse dage er jeg HELDIG hvis han bare vil smage en af de ting, der ligger på hans tallerken...

Som sagt virkelig hurtig at lave også selvom du har haft en lang dag på arbejdet og ikke rigtig gider hjem og stå ved gryderne, så er denne ret altså så lige til, at man næsten skulle skamme sig, hvis man ikke kunne overskue lige at bikse den sammen... (sagt med et muntert glimt i øjet!)

Så her får i opskriften og denne gang er den kun til 2 personer - hun svinger en del i antal couverter, som opskrifterne henvender sig til synes jeg, men pyt, det går nok, hvis man bare kan regne lidt...

  
Sennepskoteletter

2 svinekoteletter a ca. 220g (jeg brugte nakkekoteletter, men du kan sikkert også sagtens bruge de andre)
2 tsk. hvidløgsolie
1 1/4 dl cider (jeg kunne kun få pære cider light, så jeg valgte en god æblemost i stedet!)
1 spsk. grovkornet sennep (eller den sennep du foretrækker)
1 dl piskefløde

Skær fedtkant eller svær af koteletterne og bank dem hurtigt og bestemt lidt tyndere med en kødhammer eller kagerulle mellem to stykker plastfilm.

Varm olien op på en tykbundet pande og steg koteletterne ved middelvarme i omkring 5 minutter på hver side. Kom dem over på et fad og dæk dem til med alufolie eller læg dem på varme tallerkener klar til servering.

Hæld cider (eller i mit tilfælde æblemost) på pande, som stadig står på varmen og afkog panden. Lad det simre i lidt over et minut, tilsæt så sennep og rør fløden i.

Lad saucen koge i et par minutter inden du hælder den over koteletterne. Hvis du serverer gnocchi til, så husk at give dem en svingtur på panden til sidst, så de kan suge den sidste sauce til sig, inden du øser dem over på tallerkernerne. Jeg brugte selv små kartofler færdigpakkede fra Flensted, som jeg stegte på panden, da jeg ikke kunne finde gnocchi og de var ganske fortræffelige - de kunne dog godt bruge noget mere krydderi, så det fik de! Næste gang må jeg prøve selv at lave gnocchi...

Bon appetit...

1 kommentar:

  1. Den opskrift skal jeg da helt sikkert prøve! Det ser virkelig lækkert og enkelt ud. Hende Nigella er nu et godt bekendtskab. :) Hendes pollo alla cacciatora er også værd at prøve!

    SvarSlet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...