Hjemmelavet granola (nøddemüsli)

Så er det da vidst ved at være tid til nogle opskrifter, som jeg har lovet jer og få denne blog lidt tilbage på madsporet igen!

Vi starter ud med den hjemmelavede müsli, som jeg har lavet et par gange nu og som jeg først brugte til drys oven på yoghurt ved denne brunch:


og dernæst som knas i denne salat:


og så bare som at spise direkte fra glasset...


Det er helt klart en granola jeg vil anbefale fordi den er god at bruge til mange forskellige ting udover morgenmadsknas, så spring du bare ud i opskriften, som er super nem og lige til at gå til...

Hjemmelavet granola med nødder
Dette giver en stor portion, så du kan sagtens halvere den, da den skal spises indenfor en måned og er let at lave igen...

Du skal bruge:
125g ahornsirup
125g klar honning (jeg brugte akacie-honning)
4 spsk. solsikkeolie
250g havregryn
75g mandler, grofthakkede (du kan smutte dem, men det gjorde jeg ikke)
75g paranødder, grofthakkede
50g græskarkerner (usaltede)
½ tsk. salt
100g lyse rosiner (sultan)

Forvarm ovnen til 140 grader.

Kom ahornsirup, honning og olie i en lille gryde og sæt den over svag varme, så den kan blive varmet igennem.

Kom havregryn, nødder, kerner og salt i en skål og rør det godt sammen. Hæld den opvarmede sirup over og bland det godt sammen med en træske. Alle havregrynene skal fugtes.

Fordel massen udover 2 bageplader beklædt med bagepapir og sørg for, at laget ikke er tykkere end 1 cm. Bag den i den forvarmede ovn i 20 minutter.

Tag pladerne ud af ovnen og band det ristede gyldne knas (udefra og ind) sæt det tilbage i ovnen i 15-20 minutter eller indtil det er blevet let gyldent. Regn ikke med at det bliver sprødt, blandingen skal være lidt blød indtil den er kølet af. OBS! Laver du kun en halv portion er det ikke nødvendigt at gøre dette.

Tag pladerne ud af ovnen og lad det køle af i 10 minutter. Rør rosiner i og lad det køle helt af. Bræk så knasen i mindre stykker og hæld det i en lufttæt beholder til opbevaring. Blandingen skal spises indenfor en måned!

Bon appetit!

Kommentarer

 1. Jeg har netop været forbi Camillas blog - så den fantastiske salat du havde lavet - så smuk og lækker - og ser så til min glæde du har skrevet opskriften - tak.
  Hilsen Charlotte

  SvarSlet
 2. Hejsa Charlotte
  velbekomme da :) Jeg er bare glad for at kunne inspirere og give folk lyst til at lave lidt lækkert :)

  SvarSlet
 3. Mums! Elsker granola og laver det også altid selv :)

  SvarSlet
 4. Hejsa Heidi
  Jamen hjemmelavet er også bedst, så kan man jo smage hvad der er i!

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Andre har også læst