tirsdag den 16. oktober 2012

Nigella week - dag 2: Solskinssuppe - nem aftensmad del 16

Ja det lyder jo ikke ligefrem som om, at det er en suppe, der passer til det vejr efteråret byder os lige nu, men det er bestemt en ganske glimrende og MEGET velsmagende efterårssuppe synes jeg. Herhjemme er vi sådan lidt suppeforskrækkede og prøver ganske sjældent nye supper, men nu hvor denne suppe nærmest sprang op af kogebogen i ansigtet på mig og var så nem at lave med ganske få ingredienser og begrænset tidsforbrug, så måtte jeg bare prøve den!

Dog vil jeg sige, at min version blev til mere til en omgang solnedgang end solskin fordi jeg lige brugte en rød peberfrugt i blandingen i stedet for at holde mig til de gule/orange farver... Men jeg sværger, at smagen ikke blev ringere af det!

Det bedste billede jeg kunne præstere i det mørke efterårsvejr, men så fik i da syn for sagen i det midste og her kommer så opskriften:

Solskinssuppe
(3 pers.)

2 peberfrugter (gule/orange/røde)
2 tsk. hvidløgsolie (dette glemte jeg at bruge, brugte bare almindelig olivenolie)
1 liter hønsebouillon (i god kvalitet, terning/pulver/koncentratform)
500g frosne majs
salt og peber

Forvarm ovnen til 250 grader og læg stanniol på en bageplade.

Befri peberfrugterne for stilk, kerner og hvide membraner, skær den i mellemtykke strimler og læg dem på den klargjorte bageplade med skindsiden nedad. Stænk olie over dem og rør rundt i dem, så alle sider er dækket lidt med olie. Vend dem nu med skindsiden opad og bag dem i ovnen i 25 minutter.

Hæld 1 liter spilkogende vand i en gryde og tilsæt den tilhørende mængde af bouillon i terninger, pulver eller koncentrat. Tilsæt de frosne majs, bring bouillonen i kog igen, skru ned for varmen, læg låg på og lad suppen simre i ca. 20 minutter.

Tag ed en hulske ca. 2 dl majs op og læg dem til side, mens du blender resten af majsene sammen med suppen og de brankede peberfrugter. Kom de gemte majs tilbage i gryden sammen med suppen og smag til med salt og peber og varm igennem inden servering.

Serveres med flutes, tortilla chips eller ristet rugbrød.

Bon appetit!

Tip 1: Suppen kan laves op til 3 dage i forvejen. Hæld den til afkøling i en plastskål, hvorefter den tildækkes og sættes i køleskabet så hurtigt som muligt. Opvarm forsigtigt suppen i en kasserolle under jævn omrøring, indtil den er rygende varm.

Tip 2: Den afkølede suppe kan fryses ned i en lufttæt beholder i op til 3 måneder. Tø suppen op natten over i køleskabet og opvarm den som ovenfor.

3 kommentarer:

 1. Hm, den må vist prøves - total enkel, men meget appetitlig :o)

  SvarSlet
 2. Det var da godt nok en nem suppe - den må prøves her i efterårsmånederne!

  - Anne

  SvarSlet
 3. Camilla: Du bliver NØDT til at prøve den, den er bare SÅ lækker, specielt hvis du elsker majs...

  Anne: Hehe ja super nem, så bare til gryderne med dig ;)

  SvarSlet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...