Gå videre til hovedindholdet

The Jane Austen Book Club

Det lidt sent inden vi kom i gang med aftensmaden. Den blev først indtaget omkring 20-tiden og manden forsvandt med lynets hast ind til computeren igen efter maden, han havde aftaler... Nå ja, så måtte jeg jo selv finde på noget at lave, så der blev skyllet af efter aftensmaden og ryddet væk og så tog jeg lige en lille time foran skærmen selv. Først omkring kl 22 huskede jeg på, at jeg jo havde lånt to film på biblioteket, som jo har virkelig kort lånetid, så dem måtte jeg hellere komme i gang med. Valget faldt på filmen The Jane Austen Book Club og jeg lovede min veninde lige at lave en mini-anmeldelse af den, så den følger herefter.


The Jane Austen Book Club
6 måneder. 6 romaner. 6 medlemmer. Da fem kvinder og en enkelt mand mødes for at diskutere den engelske forfatterindes populære romaner, indser de, at Emmas, Mr. Darcys og Bennet-søstrenes hjertesorger ikke er så forskellige fra deres egne. De finder trøst, indsigt og kloge ord i bøgerne og hinanden og opdager, at når det gælder spørgsmål om kærlighed, behøver de bare at spørge: “Hvad ville Jane gøre?”.


Med et cast bl.a. bestående af Maria Bello (Coyote Ugly), Amy Brenneman (Amy's ret, Private Practice, Frasier) og Kathy Baker (Æblemostreglementet) forventer man alligevel lidt af filmen og med titlen kan man jo heller ikke gå ren galt.

Filmen begynder på en meget mærkværdig note - vi er til begravelse, ikke et menneskes begravelse, men en hunds... Den ene af hovedpersonerne Jocelyn, som er hundeavler, har lige mistet en af sine hunde og til denne komsammen stifter vi bekendskab med 3 andre af klubbens kommende medlemmer, nemlig Sylvia (Jocelyn's veninde), Sylvia's datter Allegra og  Bernadette, endnu en af Jocelyn's veninder. Så langt så godt. Herfra begynder historien langsomt at forme sig - vi finder ud af, at de alle har en forkærlighed for forfatterinden Jane Austen og de sidste to medlemmer i klubben gør deres entre på hver sin særprægede måde. Klubben formes af Bernadette og Jocelyn som en måde, at hjælpe Sylvia over sin skilsmisse, hvilket giver muligheden for at introducere manden i gruppen. Det viser sig snart, at de alle får meget mere end bogsnak ud af møderne.

Filmen er bestemt helt i gennem en "Chick Flick" - der er ikke de helt store overraskelser og den flyder stille og rolig derudaf. Jeg har personligt kun stiftet bekendskab med én af Jane Austens mesterværker, nemlig Pride & Prejudice miniserien fra BBC med Colin Firth og Jennifer Ehle i hovedrollerne. Denne film lægger meget op til, at man også kender de bøger, som bogklubben gennemgår og jeg er sikker på, at man ville forstå mange af de små "hints" og henvisninger der er i filmen, hvis man har læst bøgerne eller kender historierne i det mindste. Derfor fik jeg ikke meget ud af den del af filmen, der rent faktisk består af diskussioner om bøgerne. Jeg følte mig lidt udenfor, fordi jeg netop ikke vidste, hvad de snakkede om i mange tilfælde, men jeg fik så også lidt lyst til at læse bøgerne, så jeg kunne følge med...

Det er en sød film med en sød historie at fortælle og det er første gang jeg nogensiden har hørt nogen trække paralleller mellem en Jane Austen bog og Star Wars... Den er anbefalelsesværdig til dem, som har læst en del Jane Austen bøger og kan lide universet...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh