Gå videre til hovedindholdet

Hjemmelavet er altså bare bedst...

Det er om at få noget for hånden, nu hvor jeg har fundet ud af, at jeg skal i aktivering fra på mandag. Det skal nok blive godt og det har da motiveret mig til at få lavet nogle af de ting, som jeg er blevet ved med at udsætte, fordi jeg jo tilsyneladende havde oceaner af tid... Men i dag skulle altså være dagen, hvor jeg fik mig taget sammen til at gå på pærerov i genboens baggård. Der er ingen af beboerne i ejendommen der ser ud til at ville plukke af træet og nu er det begyndt at smide frugterne og så synes jeg da det er synd, at lade det hele gå til spilde... Klokken 11 i formiddags trak jeg i de varme klæder, for det er da godt nok blevet efterår i det nordjyske og det blæser en halv pelikan!!! og så var det ellers af sted mod gerningsstedet... Sikke en høst jeg fik med mig hjem...



Det bedste er bare, at jeg nu har fået lavet mig noget rigtig lækkert ud af de meget modne pærer fra kurven, som ikke ville kunne holde sig til i morgen, nemlig pæremarmelade.... Jeg har faktisk aldrig hverken lavet det før eller smagt det, men jeg kan varm anbefale det. Opskriften kan findes i billedgalleriet under billedet. Selvom der er enorme mængder at sukker i (som jeg sikkert nok godt kunne skære ned på) så smager det himmelsk og jeg glæder mig allerede til at lave en ny omgang af det til at bruge i kalendergaver til jul... I år skal de fleste af de kalendergaver jeg laver nemlig være spiselige...


Det er ikke det eneste jeg har bedrevet i dag... I går blev manden og jeg enige om, at i stedet for at vi køber brød, som vi godt ved vi bliver træt af, så skulle jeg bage noget. Så ville vi også have til madpakker, som vi jo begge skal have med fra næste uge...  Så jeg har lige fået smækket en omgang lækre gulerodsboller sammen og bagt 2 bondebrød. Gulerodsbollerne er et kæmpe hit og bondebrødet skal vi have hul på i løbet af weekenden. Nøj hvor jeg bare elsker den slags tidsfordriv!

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh