Gå videre til hovedindholdet

Imens jeg kommer over min dårligdom...

... må i lige tage jer til takke med et indlæg, som jeg egentlig burde have skrevet for længe siden, for det er LÆNGE siden jeg fik afprøvet denne ret...

Jeg har længe haft lyst til at bruge mine små Le Creuset mini cocotter noget mere og da jeg så fandt en let og lækker opskrift på Chicken Pot Pie, så bød muligheden sig jo og jeg hoppede på den i al min iver...

Det var en succes herhjemme OG et meget lækkert og mættende måltid, hvilket jeg aldrig troede, jeg kunne have fået ud af så lille en gryde... Men hold nu op det fyldte godt og bettemanden han fåede jo bare butterdejen fra hinanden og guffede den i sig, fiskede ærter og gulerødder op at gryden og spiste dem, hvorefter han lod resten ligge... Jeg er efterhånden ved at mistænke ham for at være vegetar!

Og opskriften var så nem som noget kunne være både i forhold til ingredienser og tilberedning, så her kommer den:

Chicken Pot Pies
(4 pers.)

4 stk. kyllingebryst
200g usaltet smør
4 gulerødder
1,75 dl perleløg
1 liter kyllingefond (bouillon)
1,74 dl madlavningsfløde (18%)
1,75 dl ærter
1 spsk. hakket persille
1 pakke butterdej (frost)
2 æggeblommer + 1 spsk. mælk (pensling)
salt og peber

Forvarm ovnen til 180 grader.

Læg kyllingebrysterne på en bageplade med bagepapir og pensl dem med 30g blødgjort smør. Krydr med salt og peber og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter. Når kyllingebrysterne er gennemstegte skæres de i mundrette stykker.

Skræl gulerødderne og hak dem i tern. Hæld vandet fra perleløgene og lad dem dryppe af. Bring kyllingefonden (bouillonen) i kog i en kasserolle og sæt det til side.

Tag en stor kasserolle frem og smelt det tilbageblevne smør og steg perleløgene i 10-15 minutter ved lav varme til de er gennemsigtige og karamelliseret. Tilsæt mel og steg videre i et par minutter mens der fortsat røres i gryden. Tilsæt den varme kyllingefond (bouillon) og lad det simre i ca. 1 minut til saucen tykner og ikke smager melet. Tilæt herefter fløde, 1 tsk. salt, ½ tsk. peber, kyllingestykkerne, gulerødderne, ærterne og persillen. Rør det hele godt sammen.

Skru op for ovnen til 200 grader.

Fordel saucen i 4 smurte mini cocotter. Skær 4 cirkler ud af butterdejspladerne lidt større end mini cocotternes diameter. Fugt kanterne med æggeblandingen og placer butterdejscirklerne på hver deres mini cocotte. Pres kanterne let ned, så der lukkes helt tæt. Skær et lille hul i midten af butterdejen, så dampen kan slippe ud.

Pensl butterdejslåget med æggeblandingen og bag de små pies i ovnen i ca. 15-20 minutter indtil de er gyldenbrune på toppen...

Server med lækkert brød som tilbehør...

Bon appetit!

Kommentarer

  1. Hvor ser det lækkert ud! Det er lige sådan noget mad jeg elsker, men det var da godt nok en rå mængde smør der skal i opskriften :o)

    SvarSlet
  2. Netop Camilla, det er så nemt at gå til og så skal det nærmest passe sig selv ;) Rigtig efterårsmad og ja med RIGELIGT smør :P

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo