lørdag den 23. marts 2013

Fisketirsdag...

Jaaa, jeg ved det godt! Jeg er mega bagud med mine indlæg, men der har bare været så meget at se til synes jeg... Så jeg har ikke lige været den bedste til at få opdateret på den lækre mad, jeg har præsteret at lave i ugens løb... I tirsdags stod den altså på fisk herhjemme og en lidt anderledes form for fisk, nemlig fiskekrebinetter... Fiskefrikadeller er jeg nærmest mester i, men jeg har aldrig prøvet at lave fiskekrebinetter og da jeg fandt en opskrift, jeg kunne arbejde ud fra, kom retten altså på madplanen.

Jeg blev endda så modig, at jeg også kastede mig ud i at lave min egen remoulade helt fra bunden af... Det blev godt men ret stærkt, så det var nok ikke lige den milde karry, jeg havde fået fat på fra hylden... Anyway her kommer begge opskrifter og så vil jeg råde dig til at passe på med karryen i remo'en...

Fiskekrebinetter med hjemmelavet remoulade
(4 pers.)

Fiskekrebinetter:
600g torskefilet (jeg brugte halv torsk og halv rødspætte - det fungerede udemærket)
1 lille bundt persille
1 dl rasp
2-3 spsk. smør
2 mellemstore squash
1-2 spsk. olievenolie

Hak fiskekødet med en kniv, til det er helt finthakket og nærmest en fars. Riv squashen og rør det sammen med persille og fisk. Hæld rasp op i en tallerken og varm en pande op til lidt over middelvarme. Put smør og olie på panden og lad det smelte og blive forenet.
Form fiskefarsen til krebinetter i ønsket størrelse, vend dem i rasp og læg dem på panden. Steg dem på begge sider til de er gyldne og gennemstegte.

Hjemmelavet remoulade:
2 dl fedtfattig græsk yoghurt (jeg brugte alm. yoghurt naturel og et par spsk. cremefraiche)
2 spsk mayonnaise
1 groft revet æble
1 groftrevet gulerod
1/2 agurk
1/2 dl eddike
1 tsk sukker
salt og peber
gurkemeje
karry
spidskommen


Skær agurken i tern a 1/2 cm størrelse, rør eddike og sukker sammen og læg agurkestykkerne heri. Lad det hvile i en times tid.

Riv æble og gulerod. Vrid agurken fri for eddiken (som så smides ud) og læg den på et stort skæreræt sammen med revet gulerod og æble. Hak det hele godt igennem, til det har den konsistens du ønsker i din remoulade. Vi kan godt lide det ret fint herhjemme, så jeg var lige ved at blende det, men lod alligevel være for at prøve, hvordan det var, hvis jeg ikke gjorde det. Det var ret godt. Bland det sammen med yoghurt og mayonnaise i en skål, rør rundt og smag til med krydderierne. (opskriften er fra Valdemarsro)

Bon appetit...

2 kommentarer:

  1. Det ser godt nok lækkert ud! Jeg har heller aldrig prøvet fiskekrebinetter, men det må jeg da vist hellere gøre snarest :o)

    SvarSlet
  2. Tusind tak søde Camilla :D De smagte altså også fabelagtige, men pas på med pebret, når du krydre fisk - det er som om skidtet suger det til sig! :P

    SvarSlet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...