søndag den 10. marts 2013

Morgenstund har Brud i mund...

Uhh sikke en kold dag at vågne op til... Det er jo sygt så kold en vind der blæser her i Nordjylland og jeg har hørt, at Sønderjylland skulle være ramt af sne! Det er jo slet ikke til at begribe efter det nærmest forårsagtige vejr vi har haft på det seneste... Vi holder os i hvert fald inden døre i dag (bortset lige fra et par ture i vaskekælderen og den indkøbstur vi har været på) og fordi vi voksne også har fået besøg af en klam forkølelse, står den helt sikkert også på te kogt på ingefær, citron og så med en klat honning i! Vi skal ikke nyde noget af, at den bliver hængende for længe...

Den kolde morgen indbød også til lune hjemmebagte boller, så jeg smuttede i køkkenet, da manden stak næsen frem fra soveværelset og jeg angreb en opskrift fra Sif Orellanas lækre opskrifter godt nok på Langfredagsbrud, men selvom vi ikke er nået til påsken endnu, så gør det ikke spor at tyvstarte lidt...

Af mangel på både gulerødder og solsikkekerner måtte jeg bruge det jeg havde i køkkenet og ændre en smule på opskriften, som blev som følger:

Fiberbrud ala Sif
8 stk.

50g gær
2½ dl lunkent vand
400g italiensk hvedemel el. hvid hvede
100 g fiberblanding fra Urtekram
65g blødt smør
1 tsk. salt
25g sukker
1 æg

Rør gæren ud i vandet og tilsæt halvdelen af hvedemelet. Bland heri salt, sukker, blødt smør, æg samt fiberblandingen. Rør det hele godt sammen og tilsæt lidt efter lidt resten af melet mens der røres godt i det hele.

Dejen skal være lidt blød, derfor er det også nemmest at bruge en let våd grydeske, til at sætte dejen på pladen med. Sæt 8 brud på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve på bagepladen i 30 minutter mens ovnen forvarmes til 225 grader. Bag dem i ca. 10- 15 minutter alt afhængig af ovnen, til de er gyldne.


2 kommentarer:

 1. Haha, pyyha! Da jeg læste din overskrift tænkte jeg "åh nej - har hun brækket noget af en tand" - men det var heldigvis slet ikke i den dur ;) Tværtimod :)

  Og nøjh hvor ser de lækre ud de brud! Herhjemme har jeg selv gang i en rugbrød m. surdej, som pænt venter på den sidste hævning :) Det er dog ikke sikkert, at sådan et lunt nybagt rugbrød bliver så aktuelt idag, da solen jo skinner fra en skyfri himmel - og vigtigst af alt - der blæser ikke! Yaahj.

  Hav en dejlig mandag :)

  SvarSlet
 2. Høhø ej hele tandsættet er intakt endnu da ;) og jeg kan love dig for at disse er "små" himmerrigsmundfulde i sig selv... nu skriver jeg godt nok små, men helt ærligt, så findes der ikke SMÅ boller herhjemme hos mig og der er ALTID smør nok til at putte på dem og ikke bare sådan en lille skallet pakke lurpak, som man bliver spist af med til kæmpe boller på caféerne ;)
  Årh nybagt rugbrød... GUF! igen med riiiiigeligt smør ;)

  SvarSlet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...