Gå videre til hovedindholdet

Morgenstund har Brud i mund...

Uhh sikke en kold dag at vågne op til... Det er jo sygt så kold en vind der blæser her i Nordjylland og jeg har hørt, at Sønderjylland skulle være ramt af sne! Det er jo slet ikke til at begribe efter det nærmest forårsagtige vejr vi har haft på det seneste... Vi holder os i hvert fald inden døre i dag (bortset lige fra et par ture i vaskekælderen og den indkøbstur vi har været på) og fordi vi voksne også har fået besøg af en klam forkølelse, står den helt sikkert også på te kogt på ingefær, citron og så med en klat honning i! Vi skal ikke nyde noget af, at den bliver hængende for længe...

Den kolde morgen indbød også til lune hjemmebagte boller, så jeg smuttede i køkkenet, da manden stak næsen frem fra soveværelset og jeg angreb en opskrift fra Sif Orellanas lækre opskrifter godt nok på Langfredagsbrud, men selvom vi ikke er nået til påsken endnu, så gør det ikke spor at tyvstarte lidt...

Af mangel på både gulerødder og solsikkekerner måtte jeg bruge det jeg havde i køkkenet og ændre en smule på opskriften, som blev som følger:

Fiberbrud ala Sif
8 stk.

50g gær
2½ dl lunkent vand
400g italiensk hvedemel el. hvid hvede
100 g fiberblanding fra Urtekram
65g blødt smør
1 tsk. salt
25g sukker
1 æg

Rør gæren ud i vandet og tilsæt halvdelen af hvedemelet. Bland heri salt, sukker, blødt smør, æg samt fiberblandingen. Rør det hele godt sammen og tilsæt lidt efter lidt resten af melet mens der røres godt i det hele.

Dejen skal være lidt blød, derfor er det også nemmest at bruge en let våd grydeske, til at sætte dejen på pladen med. Sæt 8 brud på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve på bagepladen i 30 minutter mens ovnen forvarmes til 225 grader. Bag dem i ca. 10- 15 minutter alt afhængig af ovnen, til de er gyldne.


Kommentarer

  1. Haha, pyyha! Da jeg læste din overskrift tænkte jeg "åh nej - har hun brækket noget af en tand" - men det var heldigvis slet ikke i den dur ;) Tværtimod :)

    Og nøjh hvor ser de lækre ud de brud! Herhjemme har jeg selv gang i en rugbrød m. surdej, som pænt venter på den sidste hævning :) Det er dog ikke sikkert, at sådan et lunt nybagt rugbrød bliver så aktuelt idag, da solen jo skinner fra en skyfri himmel - og vigtigst af alt - der blæser ikke! Yaahj.

    Hav en dejlig mandag :)

    SvarSlet
  2. Høhø ej hele tandsættet er intakt endnu da ;) og jeg kan love dig for at disse er "små" himmerrigsmundfulde i sig selv... nu skriver jeg godt nok små, men helt ærligt, så findes der ikke SMÅ boller herhjemme hos mig og der er ALTID smør nok til at putte på dem og ikke bare sådan en lille skallet pakke lurpak, som man bliver spist af med til kæmpe boller på caféerne ;)
    Årh nybagt rugbrød... GUF! igen med riiiiigeligt smør ;)

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo