onsdag den 6. marts 2013

Selvfølgelig skal der brød til!

Lørdag besluttede vi os for at handle ind til en hjemmelavet brunch til om søndagen. Vi havde brug for lidt hygge og det gør vi altså bedst herhjemme med god mad... Vi står altid og fundere over hvilken slags brød vi skal have til, for det er også et spørgsmål, om vi så får det spist efterfølgende, så valget er ikke helt ligegyldigt. Da udvalget i Føtex ikke rigtig lige tiltalte mig den dag, foreslog jeg, at jeg da bare lige rørte en dej sammen til koldhævning om aftenen og så bagte det om morgenen, da jeg alligevel står tidligt op med junior. Den idé var manden med på og som sagt så gjort.

Den kære hubbie ville gerne have et let groft brød med lidt gods i, så valget faldt på et valnødde flutes (eller nærmere brød blev det faktisk til) som jeg har haft øje til et stykke tid og nu endelig fik muligheden for at afprøve...


Valnødde flutes

 2 store eller 12-15 små

½ liter yoghurt, ikke for kold
2 dl vand
50g gær (25g hvis du koldhæver)
100g grofthakkede valnødder
3 tsk. salt
1 spsk honning eller sirup (jeg brugte honning)
4 spsk. nøddeolie eller rapsolie (jeg brugte sesamolie, hvilket fungerede rigtig godt)
250g groft rugmel
ca.700g proteinrig hvedemel (jeg brugte italiensk tipo 00 hvedemel)

Rør yoghurt, lunkent vand og gær sammen i en skål. Tilsæt rugmel og derefter resten af ingredienserne. Hold lidt af hvedemelet tilbage til æltning. Ælt det hele godt sammen. Jeg vil anbefale at bruge maskine, da dette er en ret tung dej at arbejde med. Jeg rørte med håndkraft og mine arme var totalt færdige bagefter!

Lad dejen hæve tildækket natten over i køleskabet eller lunt i skålen, til den bliver dobbeltstørrelse, ca. 1 time.

Vend dejen ud på et let meldrysset bord og ælt dejen let igennem. Tril den til en lang pølse, som enten deles i to lige store dele eller 12-15 mindre stykker, som herefter formes til flutes.

Lad flutene efterhæve på en bageplade med bagepapir ca. 15 minutter, hvorefter de pensles med mælk og bages i den forvarmede ovn på midterste rille ved 225 grader i 12-15 minutter. Laver du to store flutes forøges bagetiden med 10-15 minutter, men prøv dig frem - det er ikke altid det samme fra ovn til ovn, så stik jævnligt en strikkepind eller kødnål i brødet for at se om det er færdigbagt.

Bon appetit...


4 kommentarer:

 1. Årh, en lækker brunchtallerken - elsker bare valnøddebrød!

  - Anne

  SvarSlet
 2. Mums, sådan en bruch kunne jeg da godt klare imorgen :) Og især med valnøddebrød, som bare er genialt!! Kan anbefale at riste valnødderne på en tør pande, inden de tilsættes, det giver en skøn smag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Loui: Jamen så synes jeg da lige du skulle tage dig sådan en omgang ;) Uh tak for tippet - synes godt nok at de ikke smagte af så meget igen, men på den anden side har jeg også oplevet at få valnøddebrød, hvor nødderne bare smagte harske og intet gjorde for brødet...

   Slet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...