tirsdag den 26. marts 2013

Pastagratin med oksekød og mozzarella

Når vi får min bror på visit, er det efterhånden blevet lidt af en udfordring, at finde på, hvad vi skal have at spise til aftensmad. Det skal både være noget han bryder sig om, men også noget der er rigeligt af, for den knægt (okay han bliver 27, så måske var det på tide at stoppe med at kalde ham det...) kan virkelig sætte noget til livs!

Så i sidste uge, da han skulle på besøg, afprøvede jeg en ny opskrift jeg havde fundet i et ugeblad på en super nem ret, der tager under en halv time at forberede og kun skal bage 10 minutter i ovnen! Bedre bliver det altså ikke!

Det gode ved denne opskrift er, at du sagtens kan bruge rester du har fra fx en omgang spaghetti bolognese eller lignende og så bare pifte den lidt op med en anden slags pasta, nogle ekstre krydderier og så frisk mozzarella på toppen - det er da nem aftensmad så det batter! Men her kommer opskriften på det, jeg serverede og det var faktisk ikke helt ringe endda... dog ville jeg nok foretrække en tykkere sauce, så måske jævner jeg den næste gang og kommer lidt flere grøntsager ved... Igen en rigtig god ret, hvis du lige har lidt reste-grønt, der også skal bruges - MUMS!

Pastagratin med oksekød og frisk mozzarella
(4-6 personer)

500g hakket oksekød (eller skær ned på kødet og tilsæt flere grøntsager)
2 spsk. olivenolie
2 hakkede løg
500g røde tomater i tern eller 1 dåse hakkede tomater (jeg brugte dåsetomater)
2 fed hvidløg
salt og peber
400g pasta penne
250g frisk mozzarella i tern
frisk basilikum (jeg havde det ikke hjemme og tilsatte i stedet lidt tørret basilikum til retten)

Grøntsager efter eget valg - dampede eller let stegte (jeg havde en rest broccoli, som jeg dampede)

Tænd ovnen på 200 grader. Brun kødet på en stor varm pande (en stor sauterpande er rigtig god til det). Tilsæt løg og svits dem med et par minutter. Sluk for blusset og tilsæt tomater, hvidløg, salt og peber.

Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Dryp den af i et dørslag og bland det sammen med kødet, friske mozzarellatern og basilikum. Læg det hele i et stort ovnfast fad smurt med lidt olivenolie.

Bag gratinen 10 minutter i ovnen til osten er smeltet.

Server med lidt grønt og evt. brød ved siden af.

Bon appetit...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...