fredag den 10. december 2010

10. December

Glædelig 10. December til jer alle sammen!

Wii allerede d. 10. december og kun 14 dage tilbage til juleaften... Kan næsten ikke vente! ...og dog... der er jo masser af ting, der skal ske her på bloggen endnu!

I dag har jeg været på visit i Vejgaard - en super hyggelig gåtur derud, på trods af kulden... Nu har jeg boet i Aalborg siden 2004 og det er første gang jeg sådan har været rigtigt i Vejgaard og hvor er det dog fint derude - ligesom en landsby i en storby. Hvis man boede derude, var der faktisk slet ikke behov for at komme ind til midtbyen så tit, for de har jo alt! Matas, Bog & Idé ,op til flere brugskunst- og blomsterbutikker, dagligvareforretninger, slagter, bager og genbrug - alt hvad hjertet kan begære! Jeg fik ikke shoppet noget derude, det var bare en gåtur, for gåturens skyld, men et rigtigt dejligt kvarter og rart endelig at få stiftet lidt bekendtskab med.

Men for at komme videre med julekalenderen, så vil jeg afsløre, hvad der gemmer sig bag låge:
 
Havregrynkugler
 


Det var lige, hvad jeg kunne få lavet i dag, altså ved siden af den nye portion svenske chokoladebrød og de er lavet efter den opskrift, som jeg er vokset op med hjemmefra. En opskrift jeg hellere end gerne vil dele med jer, så i også kan få begyndt på den hjemmelavede konfekt.
Havregrynkugler (en kæmpe portion - jeg plejer at halvere den)

1/2 kg havregryn
150 g smeltet smør
500g sukker
2 dl. fløde
100 g kakao
Mandelessens

Pynt: perlesukker, krymmel eller kokosmel

Bland alle de tørre ingredienser sammen og kør dem i foodprocessoren. Tilsæt derefter det smeltede smør, fløden og til sidst et skvæt mandelessens. Pas på med essensen, det kan nemt blive for overdøvende i smagen.

Saml dejen med hænderne og læg den i køleskabet 1 time for at køle af.

Dejen tages ud og rulles til mundrette kugler, der trilles i dit foretrukne pynt. Kuglerne kan holde sig i en lufttæt beholder, der opbevares koldt i op til 14 dage.

Rigtig god fornøjelse...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...