Gå videre til hovedindholdet

10. December

Glædelig 10. December til jer alle sammen!

Wii allerede d. 10. december og kun 14 dage tilbage til juleaften... Kan næsten ikke vente! ...og dog... der er jo masser af ting, der skal ske her på bloggen endnu!

I dag har jeg været på visit i Vejgaard - en super hyggelig gåtur derud, på trods af kulden... Nu har jeg boet i Aalborg siden 2004 og det er første gang jeg sådan har været rigtigt i Vejgaard og hvor er det dog fint derude - ligesom en landsby i en storby. Hvis man boede derude, var der faktisk slet ikke behov for at komme ind til midtbyen så tit, for de har jo alt! Matas, Bog & Idé ,op til flere brugskunst- og blomsterbutikker, dagligvareforretninger, slagter, bager og genbrug - alt hvad hjertet kan begære! Jeg fik ikke shoppet noget derude, det var bare en gåtur, for gåturens skyld, men et rigtigt dejligt kvarter og rart endelig at få stiftet lidt bekendtskab med.

Men for at komme videre med julekalenderen, så vil jeg afsløre, hvad der gemmer sig bag låge:
 
Havregrynkugler
 


Det var lige, hvad jeg kunne få lavet i dag, altså ved siden af den nye portion svenske chokoladebrød og de er lavet efter den opskrift, som jeg er vokset op med hjemmefra. En opskrift jeg hellere end gerne vil dele med jer, så i også kan få begyndt på den hjemmelavede konfekt.
Havregrynkugler (en kæmpe portion - jeg plejer at halvere den)

1/2 kg havregryn
150 g smeltet smør
500g sukker
2 dl. fløde
100 g kakao
Mandelessens

Pynt: perlesukker, krymmel eller kokosmel

Bland alle de tørre ingredienser sammen og kør dem i foodprocessoren. Tilsæt derefter det smeltede smør, fløden og til sidst et skvæt mandelessens. Pas på med essensen, det kan nemt blive for overdøvende i smagen.

Saml dejen med hænderne og læg den i køleskabet 1 time for at køle af.

Dejen tages ud og rulles til mundrette kugler, der trilles i dit foretrukne pynt. Kuglerne kan holde sig i en lufttæt beholder, der opbevares koldt i op til 14 dage.

Rigtig god fornøjelse...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Nyt fra symaskinen - sommertøj skal der til - del 17

Med sommervejret er lysten til at sy sommertøj kommet bragende og det er i den anledning blevet til nyt sommertøj til både mig og mindstebarnet. Det meste er syet efter mønster, men jeg har også fundet inspiration hos Johanne Kohlmetz (som i øvrigt lige har udgivet en fin bog, som jeg har planer om at give mig selv i fødselsdagsgave) og for nylig er jeg begyndt at følge en gruppe af norske sy-piger på Instagram, som også laver enormt meget fint ud af genbrugsstof (duge, gardiner, sengetøj m.v.) og jeg synes det er helt fantastisk! Det har givet mig blod på tanden til at sy lidt mere i fast stof end jeg tidligere har gjort. Ikke kun til mindstebarnet, men også til mig selv... Først vil jeg lige vise jer mit første forsøg på at sy en etagenederdel: Nederdelen er syet i en lækker viscose som er købt hos Stoff og Stil og mønstret er også derfra. Jeg er meget tilfreds med den og så er jeg vild med farven! Nu skal jeg bare finde ud af, hvad jeg vil bruge den rest, der er tilovers til... Je