Gå videre til hovedindholdet

8. December

Glædelig 8. december til jer alle!




En stille og rolig dag er forløbet her i huset med diverse små gøremål, lidt bagværk og en tur op i byen for at hente manden efter arbejde. Vi smuttede lige forbi Matas, så jeg kunne få mit clubkort - det er et fantastisk koncept de har fået der, for jøsses, hvor lægger jeg da mange penge der! En tur i Føtex efter de små fornødenheder og så direkte hjem og hygge!

Bag dagens låge gemmer der sig også en helt masse hygge:

Mette Blomsterberg har fortsat sit fabelagtige program "Det søde liv" i en juleudgave, som kan følges hver onsdag på DR1. Det har jeg også tænkt mig at følge i aften og ville lige dele det med jer alle sammen... Hvis i ikke har nået at se de foregående afsnit, så kan de ses ved at klikke på overskriften herover...
Valnøddeboller





I dag var der ikke meget på programmet, men jeg havde sat mig for at få bagt de valnøddeboller, som jeg ikke fik gjort i går - det var vidst også godt, at jeg ventede, for de skal hæve 3-4 timer! men mums hvor er de gode og hele ventetiden værd! Tror med fordel de kan bruges som koldhævede boller og stå i køleskabet natten over og så bages om morgenen dagen efter... Med al den julemad vi får guffet i os her i december er disse også et herligt afbræk og alligevel er der lidt jul over dem pga. valnødderne...

Valnøddeboller (8stk.)
25g gær
4 dl lunkent vand
2 nip salt
1 tsk. rørsukker
2 spsk. god olivenolie
75g valnødder, grofthakkede
400g hvedemel
100g rugmel

Rør gæren ud i vandet, til den er opløst. Tilsæt resten af ingredienserne i den nævnte rækkefølge og rør det hele godt igennem. Dejen skal være klæg. Lad den hæve tildækket i ca. 3-4 timer. Sæt bollerne med en stor ske på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 225 grader i ca. 20-25 minutter.

God fornøjelse og bon appetit...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh