onsdag den 8. december 2010

8. December

Glædelig 8. december til jer alle!
En stille og rolig dag er forløbet her i huset med diverse små gøremål, lidt bagværk og en tur op i byen for at hente manden efter arbejde. Vi smuttede lige forbi Matas, så jeg kunne få mit clubkort - det er et fantastisk koncept de har fået der, for jøsses, hvor lægger jeg da mange penge der! En tur i Føtex efter de små fornødenheder og så direkte hjem og hygge!

Bag dagens låge gemmer der sig også en helt masse hygge:

Mette Blomsterberg har fortsat sit fabelagtige program "Det søde liv" i en juleudgave, som kan følges hver onsdag på DR1. Det har jeg også tænkt mig at følge i aften og ville lige dele det med jer alle sammen... Hvis i ikke har nået at se de foregående afsnit, så kan de ses ved at klikke på overskriften herover...
Valnøddeboller

I dag var der ikke meget på programmet, men jeg havde sat mig for at få bagt de valnøddeboller, som jeg ikke fik gjort i går - det var vidst også godt, at jeg ventede, for de skal hæve 3-4 timer! men mums hvor er de gode og hele ventetiden værd! Tror med fordel de kan bruges som koldhævede boller og stå i køleskabet natten over og så bages om morgenen dagen efter... Med al den julemad vi får guffet i os her i december er disse også et herligt afbræk og alligevel er der lidt jul over dem pga. valnødderne...

Valnøddeboller (8stk.)
25g gær
4 dl lunkent vand
2 nip salt
1 tsk. rørsukker
2 spsk. god olivenolie
75g valnødder, grofthakkede
400g hvedemel
100g rugmel

Rør gæren ud i vandet, til den er opløst. Tilsæt resten af ingredienserne i den nævnte rækkefølge og rør det hele godt igennem. Dejen skal være klæg. Lad den hæve tildækket i ca. 3-4 timer. Sæt bollerne med en stor ske på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 225 grader i ca. 20-25 minutter.

God fornøjelse og bon appetit...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...