Gå videre til hovedindholdet

18. December

Glædelig 18. december i stuen...


I dag blev dagen, hvor sneen igen væltede ned over Aalborg og vi vågnede til et fint hvidt dække udenfor... Det må have sneet hele natten, for allerede da vi stod op, lå der over 5 cm... Det har sneet hele dagen, men det lader til at være stoppet her til aften... Jeg synes nu det er hyggeligt med den sne - det hele bliver så stille og hyggeligt... Heldigvis har jeg ikke været så meget ude i vejret i dag... jeg har stået i køkkenet og hygget mig med overraskelser til julekalenderen og dermed må jeg også hellere komme til det vigtigste:

Bag dagens låge gemmer der sig:


Vanillekranse



En af de småkager, der absolut høre julen til herhjemme og i år, skulle jeg prøve selv at lave dem for første gang. Jeg havde endda fået fat i sådan en vanillekrans-tingest til min arvede kødhakker, men tror i, at jeg kunne få det skidt til at virke... Næææ nej, så jeg fik gang i sprøjteposen og fik en hel dåse lækre vanillekranse ud af det...

De smager ikke helt som min mors, men rigtig godt og opskriften er nuppet fra Det Søde Liv, som køre på dr1 og i her i december har Mette Blomsterberg haft fokus på julebag og lækkerier der høre julen til... Jeg vil med glæde også dele opskriften med jer her og kan varmt anbefale at i prøver disse, de er afsindigt gode!

Vanillekranse
1-1½ vaniljestang
200 g smør, saltet og stuetempereret
180 g sukker (jeg brugte rørsukker, de er sikkert også gode med alm. sukker)
1 æg
250 g hvedemel
75 g mandler, blendede til "mel"

Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene og lidt af sukkeret sammen med en paletkniv, således at kornene skilles ad.

Vaniljesukker, sukker og det stuetempererede smør røres sammen. Rør ægget med i og tilsæt slutteligt mandelmel og hvedemel.

Dejen kommes i en stofsprøjtepose med en stjerne tyl & sprøjtes straks ud i "kranse" på bagepapir - diameter ca. 5 cm. Bages ved 200 grader til de er let gyldne - ca. 10 - 14 minutter. (10 minutter var ganske rigeligt til mine kranse i en varmluftovn, så hold øje med dem!)

Afkøles på bagerist og opbevares i tætsluttende dåse.

Rigtig god fornøjelse med hyggebagningen...


Lidt nostalgi skal der til...

Jeg bliver simpelthen nødt til at dele dette lille klip med jer også, da jeg blev helt varm om hjertet og det tog mig tilbage til min barndom med alle de bedste minder om julen... I må da også kunne huske:


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh