Gå videre til hovedindholdet

5. December - 2. søndag i advent

Glædelig 5. december og 2. søndag i advent







Er det bare mig eller går tiden umådeligt stærkt her op til jul? Der er jo tonsvis af ting, der skal laves, købes ind og huskes på og man glemmer næsten at stoppe op og nyde at det er december - en tid der burde sprede glæde, forventningernes tid og en tid til at huske tilbage på året, som snart er ved at være omme... I dag synes jeg, at vejret har indbudt til at tage det stille og roligt og bare hygge sig og samle dem om sig, som man har kær og ikke tænke på tidens trængsler. Jeg håber derfor du har haft en fantastisk søndag og nydt at det først er i morgen, hverdagen banker på igen...

Bag dagens låge gemmer der sig:

En julesang
Denne julesang har haft en kæmpe betydning for mig, lige siden jeg hørte den for første gang. Jeg gik igennem en svær tid og denne smukke julemelodi mindede mig om alt det, der betyder noget her i livet... Jeg håber også du vil åbne hjerterne og lade musikken strømme gennem dig...

En juledug

 
Denne dug har jeg fået af manden i adventsgave - altså stoffet til den og den blev taget i bruge i dag..

Hvis du har tiden, så synes jeg der er noget specielt over, at lave sin egen juledug eller måske bruge en, man har arvet - det bringer også det personlige islæt frem i hjemmet og så kan du jo altid lave en dug, som ingen andre har og som passer lige nøjagtigt til dit bord...
Jeg er ikke den bedste i verden til at sy endnu, men en dug er noget af det nemmeste i verden at lave, så frem med symaskinen og kør derudaf...
Rigtig god fornøjelse med syslerne på denne anden søndag i advent...


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh