Gå videre til hovedindholdet

3. December

Glædelig 3. december allesammen...


Bag dagens låge finder vi: 

The Holiday 

The Holiday er en rigtig dejlig julefilm helt på højde med Love Actually. Filmen handler om engelske Iris og amerikanske Amanda, som begge kæmper med kærligheden og over nettet aftaler de at bytte hus i julen. Da begge piger er kommet sig over kulturchokket og falder lidt bedre til åbner de sig hver især op for det turen byder dem, hvilket også indebærer en forelskelse. Ferien har dog en ende og hvad så med kærligheden...

En juleklassiker efter min mening og den forbliver bestemt en del af traditionen om at se julefilm hele december måned... Jeg kan kun varmt anbefale denne romantiske, sjove og hyggelige film.

RISENGRØD

Dette stod på menuen til aften og for jer, som ikke lige har en rigtig god opskrift liggende vil jeg hellere end gerne dele min med jer, selvom det er en jeg får fra emballagen af de grødris, jeg køber... Dertil fik vi som traditionen foreskriver nisseøl - jeg blander op med citronvand, når jeg kan få fat i det, men det er åbenbart en udfordring, for de er fuldstændig udsolgt i Føtex hver weekend her i julen - hva filan bruger folk det til???
 

Risengrød (2 pers.)
1 liter sødmælk
1½ dl gode grødris (jeg bruger disse: GRØDRIS)
salt

Hæld mælken op i en god tykbundet gryde og bring den i kog - lad være med at skrue fuldt op for varmen, men hold den på 2 takker under max, det tager lidt længere tid at få det til at koge, men du undgår, at mælken brænder på allerede her.
Når mælken koger (småbobler) tilsæt da risen og rør en smule rundt. Lad mælken koge op igen og skru herefter ned for varmen, ikke helt ned på 1 (hvis du har en kogeplade med kun 3 varmeindstillinger skal den stå på 1) men hold den på 2, læg låg på og lad grøden koge i 1-1½ time. Rør jævnligt i gryden under kogetiden. Grøden er færdig når den har konsistensen, som du synes er passende. Smag til med salt og servér med en smørklat og kanelsukker.

Bon appetit...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh