fredag den 3. december 2010

3. December

Glædelig 3. december allesammen...


Bag dagens låge finder vi: 

The Holiday 

The Holiday er en rigtig dejlig julefilm helt på højde med Love Actually. Filmen handler om engelske Iris og amerikanske Amanda, som begge kæmper med kærligheden og over nettet aftaler de at bytte hus i julen. Da begge piger er kommet sig over kulturchokket og falder lidt bedre til åbner de sig hver især op for det turen byder dem, hvilket også indebærer en forelskelse. Ferien har dog en ende og hvad så med kærligheden...

En juleklassiker efter min mening og den forbliver bestemt en del af traditionen om at se julefilm hele december måned... Jeg kan kun varmt anbefale denne romantiske, sjove og hyggelige film.

RISENGRØD

Dette stod på menuen til aften og for jer, som ikke lige har en rigtig god opskrift liggende vil jeg hellere end gerne dele min med jer, selvom det er en jeg får fra emballagen af de grødris, jeg køber... Dertil fik vi som traditionen foreskriver nisseøl - jeg blander op med citronvand, når jeg kan få fat i det, men det er åbenbart en udfordring, for de er fuldstændig udsolgt i Føtex hver weekend her i julen - hva filan bruger folk det til???
 

Risengrød (2 pers.)
1 liter sødmælk
1½ dl gode grødris (jeg bruger disse: GRØDRIS)
salt

Hæld mælken op i en god tykbundet gryde og bring den i kog - lad være med at skrue fuldt op for varmen, men hold den på 2 takker under max, det tager lidt længere tid at få det til at koge, men du undgår, at mælken brænder på allerede her.
Når mælken koger (småbobler) tilsæt da risen og rør en smule rundt. Lad mælken koge op igen og skru herefter ned for varmen, ikke helt ned på 1 (hvis du har en kogeplade med kun 3 varmeindstillinger skal den stå på 1) men hold den på 2, læg låg på og lad grøden koge i 1-1½ time. Rør jævnligt i gryden under kogetiden. Grøden er færdig når den har konsistensen, som du synes er passende. Smag til med salt og servér med en smørklat og kanelsukker.

Bon appetit...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...