søndag den 19. december 2010

19. December

Glædelig 19. december og 4. søndag i advent derude...
Åhh ja, kalenderlyset svinder hurtigt ned til ingenting og er faktisk begyndt at se noget sølle ud... Nu er der også kun 5 dage til bage til juleaften og sikkert stadig en hel del, der skal nås. Dagen i dag er gået med julehygge, julefilm og julegaver... Manden skulle på arbejde, så jeg har været overladt til mig selv det meste af dagen og har bare nusset rundt og taget mig god tid til tingene. I skrivende stund står risengrøden og bobler - den er næsten færdig og så skal den nydes!

Da det jo i dag er 4. og sidste søndag i advent, så var der også kun få gaver tilbage i sokken... Manden fik tykke sokker og en pakke chokolade likørflasker (som han elsker!) og viskelæder. Jeg selv fik en lille kogebog om salater og bettemanden fik en fin cookie monster trøje... Rigtig dejlige gaver! Adventsdekorationen har der også været gang i hele dagen og i det hele taget alle lys i hele lejligheden, for at skabe den helt rigtige hyggelige julestemning.

På den note er det blevet tid til at åbne for dagens kalenderlåge og bag denne gemmer der sig:

Honninghjerter
En af de julekager, som mange nok vil mene hører jule til. Det er første gang jeg har prøvet at lave dem - det er blevet en smule hårde, men smager ellers udmærket. Manden bryder sig ikke om dem, så det er nok ikke noget, som bliver en tilbagevendende tradition at lave herhjemme til jul. Men det skal da ikke afholde mig fra, at dele opskriften med jer, så i også selv kan prøve det af...

Honninghjerter (8 stor eller 24 små)

250 g dansk blomsterhonning
100 g brun farin
50 g smør
1 æg
400g hvedemel
1/2 tsk. stødt ingefær
1/4 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. reven, usprøjtet appelsinskal
1/2 tsk. natron

Pynt: overtrækschokolade og evt. glansbilleder

Kom honning, farin og smør i en gryde og smelt det sammen. Tag gryden af varmen og afkøl blandingen til den er lunken. Rør ægget i.

Bland hvedemel, krydderier, appelsinskal og natron sammen og bland det i honningblandingen. Lad dejen trække lidt (evt. i køleskabet), så er den nemmere at arbejde med.

Udrul dejen til ca. 1½ cm tykkelse og udstik hjerter eller skær dem ud med en kniv. Læg hjerterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i en forvarmet oven ved 200 grader (190 grader i varmluftovn) på midterste rille i ca. 10-12 minutter. Når kagerne er færdige, tages de ud og afkøles helt på en rist.

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen. Smør den smeltede chokolade på hjerterne og lad den stivne. Sæt evt. et glansbillede på hver med lidt glasur.

God fornøjelse i køkkenet...
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...