Gå videre til hovedindholdet

6. December

Glædelig 6. december!






I dag startede min ferie officielt og jeg har nu oceaner af tid til at få lavet lækre ting til julekalenderen, julehygge max og bage, kokkererer og alle de andre ting, jeg har lyst til... Hermed er sidste etape af julekort-produktionen også skudt i gang - de skal jo ud i god tid og jeg synes det er en fantastisk dejlig tradition, lige at ønske sine nærmeste og de, man ikke lige får snakket med hver dag, en rigtig dejlig jul og godt nytår.

Bag dagens låge gemmer sig derfor:


Julekortskabelon

I år har jeg været så heldig at være faldet over et rigtig enkelt og sødt mønster til dekoration af mine julekort - de ser dog ikke allesammen ens ud og det er kun halvdelen jeg har lavet juletræer på... Men i håb om at jeg kunne inspirere andre til at gå i gang med deres egen julekort, så de bliver en tand mere personlige, vil jeg gerne dele min skabelon og "opskrift" med jer. Så frem med saksen og så er det ellers bare i gang...

Du har brug for:
Karton til kort eller kort, der er forskåret uden pynt
Skabelon af juletræ
Papir med forskellige mønstre, i forskellige farver (forskelligt bånd kan også bruges i den rigtige bredde)
Selvklæbende rhinsten eller nitter, der bruges til scrapbooking
Bogstaver med Glædelig Jul (medmindre du selv vælger at skrive det på kortet)
Stickers med stjerner m.v.
Saks
Lim eller dobbeltklæbende tape.

Sådan gør du:
Klip kortene til den størrelse du ønsker, så det passer til juletræets størrelse, hvis du ikke køber færdigt skårne kort.
Tag herefter skabelonen og tegn træet over på det ønskede papir - jeg har brugt 6 forskellige stykker papir, som så giver 6 hele juletræer i sidste ende - og klip træerne ud.

Bruger du dobbeltklæbende tape, er det nemmets at sætte det på allerede nu, så kan du arrangere træernes forskellige mønstre på forhånd, så tapen bare skal tages af og strimlerne klæbes på kortet. Bruger du alm. lim kan du lægge træerne op i de mønstre, du kan lide og begynd derefter med at lime strimlerne fast.

Når du har træet på plads på kortet, kan du begynde at pynte det med topstjerne, nitter/rhinsten m.v. og så mangler du bare at skrive den lille julehilsen inden i og få det sendt af sted...

Rigtig god fornøjelse...





Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh