Gå videre til hovedindholdet

14. December

Glædelig 14. december allesammen...




Så er der kun 10 dage tilbage til juleaften, dermed også kun 10 låger tilbage i julekalenderen... hvad skal jeg dog proppe i dem??? hmmm... Mon ikke jeg nok skal finde på noget... Lågen i dag vil afsløre noget hyggeligt og noget som man kan bruge tid på at lave sammen med sine børn eller sig selv i weekenden, indimellem julefrokosterne eller bare en aften, hvor Pyrus alligevel kører på skærmen i baggrunden...

Dagens kalenderlåge gemmer:
 
En hjemmelavet julekugle

I vil selvfølgelig også gerne have vejledningen til hvordan man laver denne skønhed af en kugle ikke sandt??? Det får i så her...
Du skal bruge:

Dobbeltsidet mønstret papir
En hæftemaskine
En saks
Et stykke karton (til skabelon)
En passer
Lim
Nål og tråd

Sådan gør du:

Kuglen består af 9 cirkler. Brug passeren til at tegne en cirkelskabelon med en diameter på 5 eller 6 cm (jeg kunne bedst lide 5 cm, så det blev min)  Herefter bruger du skabelonen til at tegne 9 cirkler på det mønstrede papir og klipper dem herefter ud, som vist på billederne herunder:
 

Herefter folder du alle cirklerne på midten (som vist på billederne herunder) først den ene vej og så den anden vej (athju athju og skomagerdreng...)

   

Fold cirklerne ud og læg dem ovenpå hinanden, så cirklerne ligger skiftevis med det samme mønster mod hinanden. Hæft cirkelbunken sammen øverst og nederst og midt i foldelinjen:


Lim herefter lagene sammen: Kom lim på ca. 1/3 af hver halve cirkel og lim sammen skiftevis øverst og nederst på kuglen, som på billederne herunder:

   

Lad limen tørre inden kuglens forskellige afsnit forsigtigt presses fra hinanden. Træk til sidst en tråd igennem øverst på kuglen, træk en kugle på tråden og hold den tæt ved kuglens top med en knude. Luk ophængstråden med en knude. Så skulle kuglen være klar til at hænge op...



Rigtig god fornøjelse...

Kommentarer

  1. Den flotteste jeg har set - og jeg har set MANGE ;O)

    SvarSlet
  2. Og tak for vejledning - rigtig glad for at du gider at dele

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh