tirsdag den 14. december 2010

14. December

Glædelig 14. december allesammen...
Så er der kun 10 dage tilbage til juleaften, dermed også kun 10 låger tilbage i julekalenderen... hvad skal jeg dog proppe i dem??? hmmm... Mon ikke jeg nok skal finde på noget... Lågen i dag vil afsløre noget hyggeligt og noget som man kan bruge tid på at lave sammen med sine børn eller sig selv i weekenden, indimellem julefrokosterne eller bare en aften, hvor Pyrus alligevel kører på skærmen i baggrunden...

Dagens kalenderlåge gemmer:
 
En hjemmelavet julekugle

I vil selvfølgelig også gerne have vejledningen til hvordan man laver denne skønhed af en kugle ikke sandt??? Det får i så her...
Du skal bruge:

Dobbeltsidet mønstret papir
En hæftemaskine
En saks
Et stykke karton (til skabelon)
En passer
Lim
Nål og tråd

Sådan gør du:

Kuglen består af 9 cirkler. Brug passeren til at tegne en cirkelskabelon med en diameter på 5 eller 6 cm (jeg kunne bedst lide 5 cm, så det blev min)  Herefter bruger du skabelonen til at tegne 9 cirkler på det mønstrede papir og klipper dem herefter ud, som vist på billederne herunder:
 

Herefter folder du alle cirklerne på midten (som vist på billederne herunder) først den ene vej og så den anden vej (athju athju og skomagerdreng...)

   

Fold cirklerne ud og læg dem ovenpå hinanden, så cirklerne ligger skiftevis med det samme mønster mod hinanden. Hæft cirkelbunken sammen øverst og nederst og midt i foldelinjen:


Lim herefter lagene sammen: Kom lim på ca. 1/3 af hver halve cirkel og lim sammen skiftevis øverst og nederst på kuglen, som på billederne herunder:

   

Lad limen tørre inden kuglens forskellige afsnit forsigtigt presses fra hinanden. Træk til sidst en tråd igennem øverst på kuglen, træk en kugle på tråden og hold den tæt ved kuglens top med en knude. Luk ophængstråden med en knude. Så skulle kuglen være klar til at hænge op...Rigtig god fornøjelse...

2 kommentarer:

  1. Den flotteste jeg har set - og jeg har set MANGE ;O)

    SvarSlet
  2. Og tak for vejledning - rigtig glad for at du gider at dele

    SvarSlet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...