lørdag den 4. december 2010

4. December

Glædelig 4. december allesammen!På denne den 4. december åbnes en spændende låge i kalenderen... Bag lågen gemmer sig nemlig:
JulelygtenDen første julepynts tutorial på bloggen og jeg håber i vil bære over med de lidt ringe billeder - det er super svært at tage billeder, når man ikke har en stander til sit kamera/mobil, så man har begge hænder fri til at pingelerer med... Men ikke desto mindre, så er her lidt inspiration til årets julepynt til juletræet...

Sværhedsgrad: Børn kan sagtens være med til at lave disse lygter. Det er super nemt og kræver ikke at der skal bruges kniv. Du kan sagtens bruge lim i stedet for hæfteklammerne, hvis du synes det er finere.

Du skal bruge:


Papir med motiv på begge sider
Karton til skabelon eller bagepapir
Hæftemaskine
Saks


Først laves skabelonen:
 - lav en rektangel med målene L: 13 cm og B: 8,5 cm
 - dernæst laves 8 klippestreger på tværs af rektanglen - linjerne skal være 7 cm lange og 1 cm fra kanten. Linjerne skal tegnes med en afstand på 1,6 cm mellem sig.

Tegn dernæst mønstret over på det dobbeltsidede  papir:
Sådan kommer mønstret til at se ud:


Dernæst klippes rektanglen ud:Rektanglen foldes på midten, så du stadig kan se klippestriberne, der er tegnet:

Alt efter hvilket mønster du til have yderst på lygten, vender du denne side ud af, når rektanglen igen åbnes til sin fulde størrelse. Vælger du at bruge mønstret, der har været foldet indad da folder du bare den anden vej, så vil lygten automatisk også tage dette fold på midten.
Saml de to ender og hæft "lygterullen" i den ene ende med en hæfteklamme:


Dernæst skal hanken hæftes på. Dette gøres i den anden ende, hvor du endnu ikke har hæftet lygten sammen. Du tager en strimmel af det papir du har lyst til at bruge til formålet og klipper den i den længde du gerne vil have hanken til at have.
Så klipses den ene ende af hanken sammen med lygten, der hvor "lygterullen" mangler en hæfteklamme og  i den modsatte side til slut.


Hermed har du en færdig julelygte til fx juletræet. 


Rigtig god fornøjelse med klipperiet...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...