Gå videre til hovedindholdet

20. December

Glædelig 20. december allesammen...





Dagen i dag er en smule speciel. Min mand og jeg har nemlig været sammen i 12 år og 7 måneder i dag... Vi fejre det ikke som sådan, men vi kommer da med små anerkendelser til hinanden på vores måneds- og årsdage... I dag lavede jeg morgenmad til ham og han havde en gave med hjem (filmen Knight & Day på dvd) til mig... Super sødt og jeg glæder mig rigtig meget til at se den, når vi igen få en stille stund, hvor vi bare kan kravle under dynerne og slappe af...

I dag indeholder julekalenderen også noget hyggeligt og lidt dekorativt. Noget du kan lave med ganske få midler, det er super nemt, tager ingen tid og er med til at løfte julestemning...

Den 20. låge i kalenderen gemmer:

Juletræer til pynt

Ideen til disse har jeg "lånt" fra en anden kreativ blogger og jeg deler med glæde også fremgangsmåden og opskriften med jer her. Opskriften er på engelsk, så jeg skriver lige, hvad der skal bruges på dansk, men ellers kan billederne i denne tutorial sagtens gøre det ud for en fyldestgørende gennemgang, som du med lethed kan bruge...

Lav din egen julepynt: Juletræer til pynt

Du skal bruge:

  • Polystyrene kegler (i den størrelse du kan lide)
  • Filt eller anden form for stof (jeg havde ikke filt hjemme, men en stofrest liggende, som jeg tænkte kunne gøre det lige så godt...)
  • En tusch eller kuglepen
  • Et rundt objekt til skabelon (jeg lavede en rund papskabelon med en diameter på 4 cm (du kan også vælge at lave cirklerne mindre, så skal du bare bruge flere)
  • En saks
  • Knappenåle
Så er du klar til at gå i gang... Rigtig god fornøjelse...

I dag var også sidste dag for indlevering af julepost, som skal nå ud inden juleaften. I denne anledning vil jeg også gerne de julekort frem, som jeg har lavet i år og sendt til venner og familie:







Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh