Gå videre til hovedindholdet

Nigella week Kick Off - Nem aftensmad del 15

I går sagde jeg meget bestemt til min kære mand, at nu skulle der altså noget blogværdigt mad på bordet og han gik med til det med et meget skræmt blik i øjnene... Da jeg så fortalte, at jeg ville lægge blødt ud med en uge af mad fra Nigella Lawson åndede han lettet op og tog det hele med et smil... Da jeg så fortsatte med, at i nærmere fremtid ville andre Celeberty kokke også stå for skud i hjemmets køkken, var det lige som om, at det smil lige så stille fortog sig... Til sidst sagde han, at hvis jeg havde tænkt mig, kun at lave Jamie Oliver mad en HEL uge, så ville han forlange skilsmisse!!!

Nu må vi se... måske er kunsten bare at lade være med at fortælle den kære Hr. Thorsen, hvilken koks mad han nu skal spise...

Men endnu en gang siger jeg velkommen til Miss Lawson i mit køkken og den første ret blev altså Spansk kylling med chorizo og kartofler... Jeg har umiddelbart lavet denne ret før, men vidst ikke fulgt opskriften helt til punkt og prikke... det har jeg heller ikke denne gang...

Denne gang tilsatte jeg to fed revet hvidløg og en hel rød peberfrugt i rustikke stykker og resten af opskriften kan du se her: Spansk kylling med chorizo og kartofler


Endnu en gang var det en lækker oplevelse og denne variant kan jeg også varmt anbefale... Så skal du bruge en nem aftensmad, så skal du klart vælge denne!

Kommentarer

  1. Haha.. Tror vist også bare du skal bruge tricket med ikke at fortælle hvilken kok du har som tema for ugen ;)

    SvarSlet
  2. Det tror jeg også bliver løsningen Bianca :D Så får jeg også fred til at lave madplan, for han ved alligevel aldrig hvad han vil have, når jeg så endelig beder ham om input til ugens mad...

    SvarSlet
  3. Det er altså en sjov ide med kun en koks mad en hel uge!

    Gad vide, hvorfor hr. Thorsen er bange for Jamie-mad?
    (Det smager rigtigt godt, synes jeg)

    SvarSlet
  4. Tak søde Anja :D Hr. Thorsen har skam bare dannet sig et indtryk af at Jamie laver underlig mad og derudfra fået et vist antiparti mod ham... det håber jeg jo så at kunne lave om på ;)

    SvarSlet
  5. Jeg sidder her og trækker på smilebåndene over hr. Thorsen ;-D
    Jeg er ret sikker på, at du kan lave om på antipartiet :-))

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo