Gå videre til hovedindholdet

Bagte kartofler med bacon og ost

Enhver mands drømmemåltid ikke sandt...
Det var det i hvert fald herhjemme! Manden min gik til fadet som om han ikke havde spist hele dagen og det var skønt at se... Junior derimod var slet ikke begejstret for andet end de dampede gulerødder og en rugbrødsmad...

Jeg kan kun varmt anbefale denne variant af en bagt kartoffel, selvom jeg mest af alt havde lyst til at putte en klat lækker smør på den brandvarme kartoffel, da jeg flækkede den og skrabede fyldet ud... MUMS!!!






Bagte kartofler med bacon og ost
(2-4 pers.)

3 bagekartofler
150g bacon i tern
3 spsk. cremefraiche
2 spsk. revet ost
1 bdt persille

Tænd ovnen på 200 grader og prik kartoflerne med en gaffel eller kødnål. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med groft salt. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 1 time eller i mikroovnen i ca. 10 minutter.

Steg bacontern gyldne og sprøde på en pande og lad dem dryppe af på køkkenrullen.

Tag kartoflerne ud af ovnen og halver dem på langs. Skrab kartoffelmassen ud af skrællen med en ske og mos det let med en gaffel. Tilsæt cremefraiche, revet ost, bacon og hakket persille. Smag til med salt og peber og fyld mosen tilbage i skrællerne. Gratiner dem i ovnen og server dem som tilbehør eller selvstændig ret.

Vi fik dampede porre og gulerødder til. Det passede super godt til det let salte, sure og sprøde i kartoflerne...

Bon appetit...

Kommentarer

  1. Lækkert og let ser det ud! Tror hellere jeg må afprøve det på herren i mit hus :)

    SvarSlet
  2. Jeg elsker bagte kartofler, og denne udgave ser virkelig lækker ud!

    SvarSlet
  3. Uhm lækkert!
    Jeg har før lavet dem med skinke og smør - smager skønt!
    Kan også gøres med hvidløg!

    SvarSlet
  4. Bitten: Det er virkelig let og lækkert :) Et hit hos mændene med al den bacon ;)

    Anja: Åhh jamen jeg savler når jeg bare dufter en bagt kartoffel og så lige en klat smør, lidt salt og en teske, så er jeg klar! Behøver slet ikke alt det fyld ;)

    Helle: Jah! Rigtig lækkert ;) Lyder nu også som spændende varianter... måske man skulle prøve... :D

    SvarSlet
  5. Virkelig lækkerier du har på din blog, der er super meget inspiration.... er ny fast læser og vil glæde mig til atfølge med.
    Du er velkommen til at kigge ind på min blog:

    http://kaerholmkrea.blogspot.dk/
    God påske!!

    SvarSlet
  6. De lyder og ser lækre ud :o) Mums!

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo