Gå videre til hovedindholdet

Kage jeg er god til at bage...

I går fik jeg den største lyst til kage og ikke sådan en tør en fra bageren, men en rigtig hjemmebagt en med masser af smør og sukker! Når jeg spørger min mand, hvad han synes, jeg skal bage, så er svaret ALTID en BRUNSVIGER... det kan jeg altså ikke finde ud af at bage!

Uanset hvilken opskrift jeg bruger, så går det galt - så er bunden for tyk, så er der for lidt snask eller også er det løbet af kagen og jeg ved ikke, hvad der ikke kan gå galt med det skidt for mig - så jeg bestemte mig for at bage en kage, som jeg vidste, at jeg kunne finde ud af, nemlig en DRØMMEKAGE!


Jeg ELSKER drømmekage... Det er nok min ynglingskage, når jeg sådan lige tænker over det, for den har alle de elementer jeg synes høre til sådan en "bradepandekage" - der er masser af sukker, masser af smør og så er den lækker og svampet... Hvad mere kan man ønske sig?!

Det er den helt traditionelle Karoline opskrift på Drømmekage fra Brovst, jeg har brugt og den kan findes på Arlas hjemmeside. Sådan en kage passer da umådelig godt til kaffen/teen på sådan en lidt grå lørdag ikke sandt...

Kommentarer

  1. Her må jeg altså give din mand ret ;)

    Jeg har en enkelt gang lavet en brunsviger, den blev til gengæld RET god, men gemte jeg opskriften??

    Velbekomme! :)

    SvarSlet
  2. Uhh jeg har heller ikke noget imod en lækker brunsviger - jeg skal bare ikke bage den, for det mislykkes HVER GANG! Nææ den overlader jeg trygt til bageren selv og så holder jeg mig til det jeg er bedst til ;)

    Hehe det er bare så typisk! Så lykkes det endelig og så har man ikke opskriften til en anden gang... Ihh hvor jeg kender det! Tak tak...

    SvarSlet
  3. UHH, min mand elsker jo drømmekage.. (30%kage-70% fyld) :) hihihi

    SvarSlet
  4. Absolut en af mine yndlingskager! Får den alt, alt for sjældent... :-O

    SvarSlet
  5. Uhmmmmm, jeg bryder mig faktisk ikke særligt meget om kokos (konsistensen - smager kan jeg godt lide) men lige præcis drømmekage ELSKER jeg trods de forholdsvis store mængder kokos. MUMS!

    SvarSlet
  6. Lene: Åhh ja netop! Det er sådan det skal være ;)

    Piskeriset: Det smager bare så godt og syndigt, så jeg tror faktisk det er fornuftigt nok, at der også går noget tid imellem at jeg lige får taget mig sammen til at smække den lækre kage sammen...

    Camilla: Jamen der er heller ikke noget bedre og så den blanding af sukker, kokos og luftig bund man synker tænderne ned i... GUF!

    SvarSlet
  7. Sådan har jeg det også med muffins, lige meget hvilken opskrift jeg bruger bliver de aldrig store, men altid flade. Alt det andet bageværk kan jeg dog finde ud af.

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo