21. December - julebag del. 2

Rigtig glædelig 21. december


Med kun 3 dage tilbage til juleaften, synes jeg det var på tide at få bagt en smule mere og denne gang skulle jeg prøve noget alternativt i forhold til de honninghjerter jeg lavede sidste år til jul... I år faldt jeg over en opskrift på Gingerbread cookies og tænkte det lige var sagen... Jeg synes selv at resultatet blev ret godt og jeg er sikker på, at min mands kollegaer sætter stor pris på at han har sådan et bundt kager med til deling i morgen på jobbet... Selvfølgelig vil jeg også dele med jer, så i selv kan komme i gang hjemme i køkkenet... Disse kager kan med fordel bruges som spiselig pynt til juletræet fx...

Gingerbread Cookies (30-35 stk.)


Ingredienser:
125g blødt smør
100g brun farin
1 dl lys sirup
2 tsk. stødt ingefær
550g hvedemel
1 tsk. natron

Glasur:
1 æggehvide (pasteuriseret)
100g flormelis

Pisk smør og brun farin sammen til en lys og cremet masse med en elpisker. Tilsæt sirup, ingefør, hvedemel og natron og rør med en ske, til dejen er blød og ensartet. Pak den ind i husholdningsfilm og læg den på køl i ca. ½ time.

Tænd ovnen på 190 grader. Rul dejen ud i ca. ½ cm tykkelse på et meldrysset bord og udstik dejen med forskellige figurer eller former. Hvis du gerne vil have hul i dine kager, kan du stikke en tændstik (uden svovl) i der hvor hullet skal være og lade den sidde bagetiden igennem

Læg kagerne på en bageplade betrukket med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 8-10 minutter til de er gyldne - hold øje med dem, de brænder let på... Lad kagerne køle af på en bagerist.

Glasur: Rør æggehvide med flormelis til en hvid tyk og sej glasur. Pynt kagerne med glasuren - brug med fordel en sprøjtepose med en tyl i... Lad glasuren størkne og giv dem som gave eller træk dem på en snor og hæng dem op, hvis du har stukket hul i dem.

Rigtig god fornøjelse i køkkenet...

P.S. Husk at deltage i Julekalender Give Away'en, som nu kører frem til d. 2. januar kl. 20.00 

Kommentarer

Andre har også læst