Gå videre til hovedindholdet

2. December

Glædelig 2. december til jer alle...

  
Som jeg sidder her og nyder min risengrød, nisseøl og ser Nissebanden i Grønland, måtte jeg bare lige skrive lidt herinde også... 

Normalt er det en tradition, at vi får risengrød herhjemme 1. december, men i år skulle manden arbejde sent til Open by Night, så der havde jeg ikke voldsomt lyst til at stå og lave det til mig selv. Vi rykkede det til i dag og så kan Elias få lov at smage det i morgen til morgenmad...


Sådan deles forresten en øl hjemme hos os - 2/3 til manden og 1/3 til mig... hmf! Denne gang har jeg afprøvet en anden bloggers tip til en risengrød uden brændt gryde - se Bianca's risengrød i stegepose HER.

I dagens julekalender vil jeg som det sidste vise jer en super god idé (desværre ikke min egen) til et sikkert julehit blandt børn og barnlige sjæle som også kan bruges som vært/værtindegaver til julefrokosterne, som vi jo alle ræser af sted til i denne tid...

Min overbo skulle have et frivilligmøde i foreningen Ventilen her i Aalborg og hun synes hun ville peppe lidt julestemning op til mødet... Derfor havde hun i dagene optil lavet disse fine nisser:


Yep - det er flødebollenisser! Jeg hjalp kun med at farve fondant, lave hue-skabeloner og foldede da vidst også et par huer eller tre ellers lavede hun resten selv... M&M's gør det ud for øjne, som sammen med huen er sat fast med chokolade på flødebollerne. Huerne er lavet af fondant rullet tyndt ud og udstukket i cirkler, som så vikles til et kræmmerhus og tørres. Herefter sættes en stribe af hvid fondant på kanten og dusken laves ud af en kugle fondant, som klippes hist og pist, for at give den et fluffy look...

Håber i vil tage idéen til jer og lave det evt. sammen med jeres børn... Rigtig god fornøjelse og tak til Helle for den skønne idé!

Kommentarer

  1. Super ide med flødebollenisserne! Den snupper jeg til min julefrokost om ca. 2 uger :)

    SvarSlet
  2. Hvor er de altså søde de der flødebollenisser! :D

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh