Gå videre til hovedindholdet

5. December

Glædelig 5. December folkens...


Så faldt julesneen over Nordjylland og den kom vidst bag på en del billister. Hele morgenen blev der meldt om uheld på motorvejen både nordpå og sydpå og jeg må indrømme, at selvom det indimellem er surt at skulle med offentlig transport, så priser jeg mig altså lykkelig for, at jeg ikke skal bag rattet, når det er sådan noget vejr... Selvom sneen nu er smuk, så ville jeg egentlig helst være foruden bare lige frem til mandag i næste uge - så har vi nemlig været til bryllup og kagen er kommet uskadt frem også. Nu krydser jeg bare fingre for, at det ikke bliver værre i ugens løb...

Men nu hvor sneen er faldet udenfor får man da lyst til lidt ekstra julestemning, så hvad med at tænde for Radio Auras juleradio og gå i køkkenet bevæbnet med en portion godt julehumør og en kagerulle - for nu skal der bages!

Som del af nogle julegaver i år, har jeg bagt småkager - en del flere end jeg plejer og her vil jeg dele Amo's opskrift på Luksus finskbrød fra deres store Julebagebog, som udkom for omkring en måned siden... Det er en rigtig dejlig bog med gode opskrifter og fin inspiration, så hvis du lige har 25 kr. du ikke ved, hvad du skal bruge til, så er bogen nu på tilbud i bl.a. Føtex...



Luksus Finskbrød fra Amo's store Julebagebog
Ca. 75 stk.

Du skal bruge:
500g hvedemel
400g smør
100g sukker

Pynt: 
Æggehvide
Mandler
Perlesukker

Fremgangsmåde:
  1. Smuldr smørret i melet. Kom sukkeret i og ælt det sammen til en ensartetdej og sæt den på køl en time.
  2. Del dejen i 3 dele og tril dem id til stænger på ca. 1 cm tykkelse. Tryk stængerne let flade.
  3. Stryg stængerne med sammenpisket æggehvide og drys med perlesukker og finthakkede mandler.
  4. Skær stængerne i ca. 5 cm stykker.
  5. Sæt kagerne på en bageplade med bagepapir med lidt afstand, da de flyder noget ud.
Bagetid: ca. 15 minutter i en 200 grader forvarmet ovn. (varmluft 180 grader)

Rigtig god fornøjelse med bageriet og HUSK at deltage i julekonkurrencen...


Kommentarer

  1. Dejligt at høre bogen er god. Jeg har nemlig lige vundet den i pakkeleg og glæder mig til at komme i gang med den :-D

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo