Gå videre til hovedindholdet

22. December - kage og guf tid...

Glædelig 22. December allesammen...




Så er der ikke meget hue at gøre godt med igen... Mon den stakkels Maxihue (snart minihue) kommer til at fryse issen, når huen er væk... Hmm... Så må jeg lære at strikke, for vi kan da ikke have at nissen fryser!

I dag har den stået på i kagens og konfektens tegn... Jeg skal nemlig til julefrokost i aften og det eneste jeg skulle sørge for var en julekage... Hvad synes i om den???




Den skulle bare være nem at lave, da jeg ikke har været på toppen hele ugen, så det blev til lidt juletræer, snebolde og en iglo... Vinteragtigt og slet ikke lige hvad jeg havde planlagt, men sådan er det jo med mig og kager...

Konfekten er skam til os selv og afprøves for første gang... Lidt som et eksperiment med "lidt sundere juleslik" men prøv bare at kigge i opskriften - så kan i selv vurdere om i synes de er sundere end så meget andet vi stopper i munden ved denne tid...




Prinsesse Guf (15 stk)

Du skal bruge:
1 pakke Jordbærstænger fra Castus
100g hvid chokolade
20g frysetørrede jordbær (fås bl.a. i kop&kande)

Klip frugtstængerne i hver 3 stykker, så du får 15 stykker i alt. Tril dem til kugler.
Smelt chokoladen over vandbad. Overtræk kuglerne med chokolade og tril dem derefter i de frysetørrede jordbær. Opbevar dem på køl indtil brug...

Rigtig god fornøjelse med guffen... 

P.S. Husk nu at Give away'en kører helt frem til d. 2. januar...

Kommentarer

  1. Flot kage - igen!!
    Spændende juleguf! Smagte de godt?

    SvarSlet
  2. Hejsa Bianca
    Tusind tak skal du have søde :)

    SvarSlet
  3. Hejsa Ann
    Tusind tak! Ja, det var lidt spændende med det nye konfekt... Personligt synes jeg de var lidt søde, men tror det kunne smage super godt med mørk chokolade som overtræk i stedet faktisk...

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh