Gå videre til hovedindholdet

7. December - julens mandler del 1

Glædelig 7. December i stuen (eller hvor du nu sidder og læser...)



Hvor er det dejligt at se, at I har lyst til at medvirke i den lille julekonkurrence på bloggen - det er nu så hyggeligt... Du kan stadig nå at deltage, bare klik HER og du kommer direkte til konkurrencen...

I aften startes en lille følgeton... I år besluttede jeg mig nemlig for at prøve forskellige måder at lave mandler på her op til jul. Vi kender jo alle den klassiske brændte mandel, men jeg har indtil videre lavet to slags mere - en jeg har prøvet at lave før med stor succes og en helt ny opskrift. Lur mig om der ikke kommer flere mandel-indlæg end de tre, men nu lægger vi ud med klassikeren:

Brændte mandler

Du skal bruge:
2 dl vand
2 dl smuttede mandler
en knsp salt
2 dl sukker
lidt stødt kanel eller kardemomme (jeg brugte kanel)

Kom det hele i en tykbundet gryde og sæt det over stærk varme. Lad det koge under sporadisk omrøring til det tykner. Fra da af skal man røre nonstop.
Rør til sukkeret bliver tørt, lysebrunt og lava-agtigt og hænger fast på mandlerne. Hæld dem straks ud på en plade, der kan tåle varme og skil dem ad med to gafler. Køl af og spis.

De holder sig sprøde i en tætsluttende dåse eller i et glas.

Rigtig god fornøjelse...

Brændte mandler er i det bagerste glas

Kommentarer

  1. Mmmm det ser lækkert ud Agnethe!! Nyder dine opskrifter ;)

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh