onsdag den 7. december 2011

7. December - julens mandler del 1

Glædelig 7. December i stuen (eller hvor du nu sidder og læser...)Hvor er det dejligt at se, at I har lyst til at medvirke i den lille julekonkurrence på bloggen - det er nu så hyggeligt... Du kan stadig nå at deltage, bare klik HER og du kommer direkte til konkurrencen...

I aften startes en lille følgeton... I år besluttede jeg mig nemlig for at prøve forskellige måder at lave mandler på her op til jul. Vi kender jo alle den klassiske brændte mandel, men jeg har indtil videre lavet to slags mere - en jeg har prøvet at lave før med stor succes og en helt ny opskrift. Lur mig om der ikke kommer flere mandel-indlæg end de tre, men nu lægger vi ud med klassikeren:

Brændte mandler

Du skal bruge:
2 dl vand
2 dl smuttede mandler
en knsp salt
2 dl sukker
lidt stødt kanel eller kardemomme (jeg brugte kanel)

Kom det hele i en tykbundet gryde og sæt det over stærk varme. Lad det koge under sporadisk omrøring til det tykner. Fra da af skal man røre nonstop.
Rør til sukkeret bliver tørt, lysebrunt og lava-agtigt og hænger fast på mandlerne. Hæld dem straks ud på en plade, der kan tåle varme og skil dem ad med to gafler. Køl af og spis.

De holder sig sprøde i en tætsluttende dåse eller i et glas.

Rigtig god fornøjelse...

Brændte mandler er i det bagerste glas

1 kommentar:

  1. Mmmm det ser lækkert ud Agnethe!! Nyder dine opskrifter ;)

    SvarSlet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...